Persberichten 21/03 ochtend

Regio 21-03-2005

Hillegom Aanhouding De politie heeft op zaterdag 19 maart omstreeks 23.30 uur een 58-jarige Hillegommer aangehouden na een vechtpartij in een horecagelegenheid aan de Hoofdstraat. De man had in de zaak een onenigheid gekregen met een 35-jarige vrouw uit Nieuw-Vennep. Deze had na een woordenwisseling een glas bier over de man gegooid. Hierop ontstond een handgemeen waarbij de vrouw ten val kwam. Enkele personen probeerden de ruzie te sussen door tussen de Hillegommer en de vrouw te springen. Een van hen kreeg echter een vinger van de Hillegommer in zijn oog. De politie hield even later de verdachte aan.

Hillegom Bromfietser tegen boom Zaterdag 19 maart omstreeks 20.45 uur vond op de Leidsestraat een eenzijdig verkeersongeval plaats. Een 16-jarige bromfietser en zijn 15-jarige bijrijder, beiden uit Lisserbroek, botsten tegen een boom nadat de bestuurder uitweek voor een vogel. De bestuurder werd ter plaatse onderzocht aan een been waarna hij naar huis werd gebracht. De bijrijder bleef ongedeerd.

Lisse Brand bij gemeentehuis In de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 maart heeft een brand gewoed in een afvalcontainer bij de fietsenstalling van het gemeentehuis. Even voor 01.00 uur ontstond de brand en moest de brandweer ter plaatse komen om de brand te blussen. De brand sloeg door naar het plafond op de begane grond van het gemeentehuis. Omstreeks 02.15 uur werd het sein brand meester gegeven. De politie vermoedt brandstichting.

Lisse Aanhouding na brandstichting De politie heeft op zaterdag 19 maart omstreeks 03.40 uur een 19-jarige man uit Lisse aangehouden op verdenking van brandstichting aan een bromfiets. De man zou op de Uitermeer met twee anderen de afgeschreven bromfiets van één van hen in de brand hebben gestoken. Getuigen hadden de drie zien wegrennen na de brand. De verdachte werd al snel na een zoekactie in de omgeving aangehouden. De politie verwacht binnenkort de andere verdachten te horen.

Lisse Rijden zonder rijbewijs Op zaterdag 19 maart omstreeks 02.30 uur controleerde de politie op het Blokhuis een 20-jarige bestuurder uit Lisserbroek. Bleek de bestuurder onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 440 ug/l (limiet 220 ug/l). Tevens bleek de bestuurder niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Ook had hij een zakje met softdrugs in zijn bezit waarvan hij vrijwillig afstand deed. De bestuurder kreeg voor het rijden onder invloed alsmede voor het rijden zonder rijbewijs een proces verbaal. Ook kreeg hij een rijverbod van 4 uur.

Sassenheim Inbraak in woning In de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 maart werd er ingebroken in een woning aan de Tijloosstraat. Een raam werd opengebroken. Uit de woning zijn een laptop, een aantal dvds en een fotocamera gestolen. De politie onderzoekt de inbraak.

Katwijk Verkeersongeval Zaterdag 19 maart even voor 11.30 uur vond op de kruising Troelstrastraat/Hoorneslaan een verkeersongeval plaats. Een 61-jarige automobilist uit Katwijk reed over de Troelstrastraat vanuit de richting van de Groen van Prinstererweg. Op de kruising zag hij een van rechts komende 67-jarige fietsster en plaatsgenote over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De fietsster werd met een gebroken knie overgebracht naar het LUMC.

Katwijk Alcoholcontrole De politie heeft in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 maart een alcoholcontrole gehouden op de Wassenaarsweg/N206. Hierbij zijn in totaal vier personen aangehouden. Twee van hen moesten het rijbewijs inleveren: een 54-jarige Katwijker omdat hij meer dan 570 ug/l blies, namelijk 970 ug/l, en een 21-jarige man uit Beverwijk om dat hij binnen drie jaar voor de vierde keer betrapt was op rijden onder invloed. Deze controle maakte deel uit van een grotere controle; er werd ook gecontroleerd in Rijnsburg en Valkenburg. In Rijnsburg werd één persoon aangehouden, een 60-jarige Katwijker die 515 ug/l blies. In Valkenburg blies een 42-jairge Valkenburger 240 ug/l. In totaal hebben bijna 600 bestuurders de blaastest afgelegd.

Rijnsburg Verkeersongeval Zondag 20 maart omstreeks 21.30 uur vond op Voorhouterweg een verkeersongeval plaats. Een 21-jarige automobilist uit Rijnsburg is vermoedelijk door het rijden onder invloed van alcohol van de weg geraakt waarna hij in een naastgelegen weiland tot stilstand kwam. De bestuurder bleef nagenoeg ongedeerd. De auto liep behoorlijke schade op. Agenten roken bij de bestuurder een alcohollucht waarna er een blaastest werd afgenomen. Het resultaat was 410 ug/l. De limiet is 220. De bestuurder werd hierop aangehouden.

Oegstgeest Alcoholcontrole De politie heeft in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 maart een alcoholcontrole gehouden op de Rijnzichtweg en de Abtspoelweg. Hierbij zijn in totaal ruim 130 mensen gecontroleerd. Vier van hen bleken meer dan de limiet van 220 ug/l te hebben gedronken. Het hoogste ademalcoholgehalte werd geblazen door een 30-jarige Leidenaar op een scooter. Hij blies 385 ug/l. Deze alcoholcontrole maakte deel uit van een grotere alcoholcontrole. Er werd namelijk ook gecontroleerd in Sassenheim en Warmond. Hier blies echter niemand boven de limiet. Tijdens de controle op de Abtspoelweg zagen agenten een man een parkeerplaats op de Lange Voort oprijden en vervolgens niet uitstappen. Even later ging de man weer rijden. Een agent heeft hem vervolgens op de Hugo de Vrieslaan staande gehouden. Hij blies 580 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd.

Leiden Mishandeling Een 53-jarige man uit Leiden deed zondag 20 maart aangifte van mishandeling. De man fietste rond 03.45 uur over de Haarlemmerstraat. Zijn vrouw zat bij hem achter op de fiets. Beiden passeerden een groep jongens. Plotseling zag en voelde de aangever glas om zich heen vliegen. Hij maakte daarover een opmerking naar de jongeren. De jongeren lieten dit niet op zich zitten en sloegen en schopten de man. Vervolgens gingen ze er vandoor in de rihcting van de Pelikaanstraat. De vrouw van de man achtervolgde de jongeren. Op de Oude Rijn dreigde het tot een confrontatie te komen. De man sprong tussenbeide en werd weer door de jongeren geschopt en geslagen. De politie werd gewaarschuwd. Maar toen de politie arriveerde waren de jongens gevlogen. De politie stelt een onderzoek in.

Leiden Alcoholcontrole In de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 maart is een alcoholcontrole gehouden op verschillende plekken in Leiden: de Lammenschansweg, Oegstgeesterweg, Verbeekstraat, Voorschoterweg, en de Molenwerf. De politie heeft hierbij bijna duizend blaastesten afgenomen. Zeven personen bleken te veel (meer dan 220 ug/l) te hebben gedronken. Een van hen, een 49-jarige Leidenaar moest zijn rijbewijs inleveren. Hij blies 645 ug/l. Het rijbewijs wordt ingevorderd vanaf 570 ug/l. Buiten deze controle om hield de politie nog tien personen aan in het afgelopen weekend. Onder hen was een 44-jarige Leidse die haar rijbewijs moest inleveren. Ze blies 655 ug/l. Ze werd gecontroleerd op zaterdag 19 maart op de Haagweg toen ze rond 01.00 uur door een rood verkeerslicht reed.

Voorschoten Rijden onder invloed Op zondag 20 maart omstreeks 02.05 uur controleerde de politie op de van den Rijnplantsoen een 20-jarig bestuurder uit Voorschoten. De man werd gecontroleerd omdat hij met hoge snelheid reed en bij het zien van de politie probeerde zich te ontrekken aan een controle. De bestuurder bleek onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 620 ug/l (limiet 220 ug/l). Van de bestuurder werd zijn rijbewijs ingevorderd. Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur.

Roelofarendsveen Alcoholcontrole In de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 maart heeft de politie een alcoholcontrole gehouden op de Alkemadelaan ter hoogte van het D.O.S.R. terrein. In totaal zijn ruim 320 bestuurders gecontroleerd. Van hen hadden er drie meer dan de limiet (220 ug/l) gedronken. Een van deze drie, een 46-jarige man uit Roelofarendsveen, moest zijn rijbewijs inleveren. Hij blies meer dan 570 ug/l, namelijk 700 ug/l.

Koudekerk a/d Rijn Aanrijding onder invloed De politie heeft vrijdag 18 maart een 57-jarige man aangehouden wegens een aanrijding onder invloed. Deze reed rond 22.30 uur over de Kerklaan, was niet in staat zijn auto naar behoren te besturen en kwam op de weghelft voor tegemoet komend verkeer terecht Hier raakte hij een 13-jarig meisje uit Koudekerk dat daar fietste. Het meisje viel en liep een gekneusd been op. De man reed door na dit ongeval maar kon even later door de politie in zijn woning worden aangehouden. De man was niet in staat een goede blaastest af te leggen. Hierop is een bloedproef afgenomen. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd.

Leiderdorp Alcoholcontrole De politie heeft in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 maart een alcoholcontrole gehouden op de Persant Snoepweg. In totaal zijn bijna 170 bestuurders gecontroleerd. Drie van hen bleken meer dan de limiet van 220 ug/l te hebben gedronken. Een van hen, een 39-jarige vrouw uit Noordwijk, moest haar rijbewijs inleveren omdat ze meer dan 570 ug/l blies, namelijk 590 ug/l.

Nieuwveen Dodelijk verkeersongeval Een motorrijder is op maandag 21 maart rond 07.45 uur op de Provinciale weg N231 bij een verkeersongeval om het leven gekomen. Bij een inhaalmanoeuvre botste de motorrijder frontaal op een tegenligger.

De motorrijder was op slag dood. Zowel de identiteit van de motorrijder als die van de automobilist zijn op dit moment nog niet bekend.

Alphen a/d Rijn Alcoholcontrole In de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 maart is een alcoholcontrole gehouden aan het Burgemeester Visserpark. Hierbij hebben ruim 100 bestuurders de blaastest afgelegd. Drie van hen bleken meer dan de limiet van 220 ug/l te hebben gedronken. Ze bliezen 240, 265 en 380 ug/l. Buiten deze controle om heeft de politie nog acht personen in het afgelopen weekend aangehouden die te veel hadden gedronken. Twee van hen, een 31-jarige Alphenaar en een 24-jarige Alphenaar, bliezen zelfs meer dan 570 ugl. Vanaf dit ademalcoholgehalte wordt het rijbewijs ingevorderd. De 31-jarige Alphenaar bleek bovendien niet over een rijbewijs te beschikken. Hij werd vrijdag 18 maart rond 21.30 uur op de Eisenhowerlaan gecontroleerd. In overleg met justitie heeft de politie zijn auto in beslag genomen. Bij een alcoholcontrole op de Sportlaan op zondag 20 maart bleek niemand meer dan de limiet van 220 ug/l te hebben gedronken. Veel bestuurders gaven aan de controle op prijs te stellen omdat er mensen met alcohol op vanaf het sportterrein in de auto zouden stappen.

Alphen a/d Rijn Inbraak in woning Zaterdagavond 19 maart werd er ingebroken in een woning aan de Bergmolen. De bewoners waren ten tijde van de inbraak niet thuis. Uit de woning zijn gestolen twee fietsen, een digitale camera en wat sleutels. De politie onderzoekt de inbraak.

Alphen aan den Rijn Poging beroving Zondag 20 maart omstreeks 13.40 uur vond op de President Kennedylaan een poging beroving plaats. Een 72-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn liep in de richting van het zwembad vanuit de richting van de Lupinesingel. Net voor het Dijkslootpad werd er met kracht aan de tas van de vrouw getrokken. Door de snelle reactie van de vrouw is het bij een poging beroving gepleven. De vrouw zag een jongen wegfietsen in de richting van het zwembad, vervolgens het Dijkslootpad op in de richting van de Schelfhorst. De politie hield korte tijd later een verdachte aan. Deze bleek echter niet de dader te zijn.

Alphen aan den Rijn Verkeersongeval Zaterdag 19 maart omstreeks 14.40 uur vond op de kruising Van Lennepstraat/Bloemhofstraat een verkeersongeval plaats. Een 68-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn reed over de Bloemhofstraat in de richting van het Lauraplein. Hij zag op de kruising een van rechts komende 70-jarige fietsster uit zijn woonplaats over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De fietsster liep schaafwonden op aan een been.

Aarlanderveen Auto te water Zaterdag 19 maart omstreeks 18.10 uur is een auto langs de Nieuwkoopseweg te water geraakt. Een 21-jarige automobilist uit Benthuizen reed over de Nieuwkoopseweg in de richting van Nieuwkoop. Vermoedelijk door de te hoge snelheid verloor de bestuurder in een bocht, ter hoogte van de Kerkvaartseweg, de macht over de auto. De auto begon te tollen en raaakte een auto die vanuit tegenoverstelde richting kwam aangereden. De auto van de Benthuizenaar kwam vervolgens in de naastgelegen sloot terecht. Beide bestuurders bleven ongedeerd. De voertuigen liepen wel schade op.

Boskoop Inbraak in woning Zaterdagavond 19 maart werd er ingebroken in een woning aan de Gentiaan. Een ruit van de achterdeur gooide men in. Uit de woning werden een LCD-televisie en een dvd-recorder gestolen. De politie onderzoekt de inbraak.

Reeuwijk Aanrijding Op zondag 20 maart ontstond rond 16.25 uur op de kruising Van Heuven Goedhartstraat met de Van Staverenstraat een aanrijding tussen een 29-jarige automobilist uit Reeuwijk en een 20-jarige scooterrijdster uit Reeuwijk. Bij de aanrijding raakte de scooterrijdster en een 19-jarige vrouw uit Zutphen die bij haar achter op de scooter zat gewond. Beiden zijn met onbekend letsel overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.

Waddinxveen Mishandeling De politie hield zondag 20 maart rond 04.45 uur op de Zwarteweg drie jongens uit Waddinxveen van 16, 16 en 17 jaar aan. De jongens worden er van verdachte kort voor hun aanhouding op de Zwarteweg een 22-jarige jongeman uit Gouda te hebben mishandeld. Vermoedelijk ging het om een afrekening na onenigheid in een uitgaansgelegenheid in Reeuwijk eerder die avond. Alle jongeren waren op de fiets op weg naar huis. De drie passeerden de Gouwenaar die kettingpecht had, herkenden in hem met wie zij onenigheid hadden gehad en sloegen hem het water in. Met een gezwollen rood oog en een wond aan de oogkast is het slachtoffer voor onderzoek overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De drie gingen er vandoor maar werden door drie Gouwenaren, vrienden van het slachtoffer, achterhaald, vastgepakt en overgedragen aan de politie. De verdachten zijn ingesloten.

Waddinxveen Alcoholcontrole In de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 maart heeft de politie een alcoholcontrole gehouden op de Dreef. Twee personen zijn aangehouden omdat ze meer dan de limiet (220 ug/l) hadden gedronken. Deze alcoholcontrole maakte deel uit van een grotere alcoholcontrole; er werd namelijk ook in Haastrecht, Waarder en Gouda gecontroleerd. In totaal zijn ruim 670 mensen gecontroleerd. Tien mensen bleken te veel te hebben gedronken.

Reeuwijk Onder invloed De politie heeft zondag 20 maart rond 03.00 uur het rijbewijs ingevorderd van een 45-jarige man uit Heino. Deze werd op de Nieuwdorperweg gecontroleerd en bleek te veel te hebben gedronken. Hij blies 1325 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd.

Gouda Alcoholcontrole In de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 maart heeft de politie een alcoholcontrole gehouden in Gouda op de Pottersbrug, Tiendewegbrug, Westhaven en Julianasluis. Vijf bestuurders bleken te veel (meer dan 220 ugl/) te hebben gedronken. Twee van hen, een 38-jarige Moordrechter en een 51-jarige Reeuwijker, moesten hun rijbewijs inleveren omdat ze meer dan 570 ug/l bliezen, respectievelijk 705 ug/l en 750 ug/l. Deze alcoholcontrole maakte deel uit van een grotere alcoholcontrole; er werd namelijk ook in Haastrecht, Waarder en Waddinxveen gecontroleerd. In totaal zijn ruim 670 mensen gecontroleerd. Tien mensen bleken te veel te hebben gedronken. Buiten deze controle om heeft de politie het rijbewijs ingevorderd van een 41-jarige Gouwenaar. Deze reed vrijdag 18 maart rond 19.20 uur ondanks een geslotenverklaring de Achterwillenseweg in. Agenten hielden hem staande voor een blaastest. De uitslag was 615 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Gouda Inbraak in woningen In de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 maart werd er ingebroken in een woning aan de Graaf van Bloisstraat. Via de achterdeur van de woning kwam men binnen. Uit de woning is een laptop en een mobiele telefoon gestolen. Diezelfde nacht probeerden inbrekers in te breken in een woning aan de Eendrachtsweg. Rond 03.20 uur werd de bewoner wakker van breekgeluiden, keek uit het raam en zag twee onbekende personen bezig bij zijn voordeur. Na het tikken op het raam, gingen de twee er vandoor. Aan het Gortmolenerf werd in de nacht van zondag 20 op maandag 21 maart ingebroken. Hier werd een achterdeur opengebroken. Uit de woning zijn diverse goederen gestolen waaronder een schilderij en een dvd-speler. De politie stelt een onderzoek in.

Ouderkerk a/d IJssel Ongeval Een 57-jarige man uit Waddinxveen die deel uitmaakte van een groep fietsers die op zondag 20 maart rond 12.15 uur over de IJsseldijk Noord reed, zag een langs de weg geparkeerde auto over het hoofd, raakte de auto en sloeg over de kop. De valhelm beschermde het hoofd bij zijn val en had zijn werk gedaan gezien de schade aan de helm. Deze was finaal door midden gebroken. De man werd voor onderzoek overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Vlist Inbraak in woning Vrijdagavond 18 maart werd er ingebroken in een woning aan de West-Vlisterdijk. Men kwam binnen via een raam. Uit de woning is geld uit een portemonnee gestolen. De politie doet onderzoek naar de inbraak.