PERSBERICHT

Epenhuysen Chemie, Van Eyck Chemie, Holvoet Chemie, Districhimie verder onder één naam QUARON

Zwijndrecht, 21 maart 2005. De bedrijven Epenhuysen Chemie, Van Eyck Chemie, Holvoet Chemie en Districhimie maken bekend vanaf heden verder te gaan onder de nieuwe gezamenlijke naam QUARON.

Onze bedrijven, die alle voor 100% eigendom zijn van dezelfde houdstermaatschappij, zijn trots op hun intensieve en succesvolle samenwerking op het gebied van productie, opslag en distributie van hoogwaardige chemische producten. Door één gezamenlijke naam aan te nemen willen wij tot uitdrukking brengen dat onze bedrijven slagvaardig en strijdbaar optreden in samenwerking met elkaar en onze toeleveranciers en in de dienstverlening aan onze klanten.

De gezamenlijke naam symboliseert de synergie tussen de drie pijlers van ons bedrijf - productie, opslag en distributie. De communicatie en samenwerking tussen onze verschillende bedrijven wordt voortdurend geëvalueerd en geoptimaliseerd, teneinde onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn. Zo hebben wij het afgelopen jaar nieuwe gecentraliseerde beheers- en controlesystemen voor alle werkmaatschappijen ingevoerd. De waarde die wij hechten aan bewaken van gezondheid, veiligheid en milieu heeft geleid tot implementatie van verschillende kwaliteitsbewakingssystemen en verbeteringsprocedures.

QUARON heeft op dit moment een stevige basis in haar drie vestigingslanden Nederland, België en Frankrijk en exporteert chemische producten naar ruim dertig landen wereldwijd. Het gebruik van één naam draagt bij aan een betere internationale herkenbaarheid van alle QUARON-bedrijven. Met het invoeren van de nieuwe naam wordt ook één huisstijl ingevoerd, zodat tot op de snelweg de verbondenheid van onze bedrijven tot uitdrukking komt.

QUARON vormt als distributeur de schakel tussen grote en gerenommeerde wereldwijd opererende producenten van bulkchemie en vele duizenden eindverbruikers. De distributie-activiteiten van QUARON omvatten een breed spectrum van industriële chemicaliën, onderverdeeld in zes productgroepen:
- zuren en logen;

- oplosmiddelen;

- vaste stoffen;

- filtermaterialen;

- diervoederadditieven en Aqtrition®;

- vloeibare meststoffen (Biofeed®).

In totaal leveren de QUARON-bedrijven meer dan 2.000 verschillende producten. Het geleverde volume bedroeg in 2004 circa 400.000 ton met een omzetwaarde van Euro 142 miljoen. De QUARON-groep heeft 284 medewerkers in dienst. QUARON behoort in Nederland, België en Frankrijk tot de toonaangevende onafhankelijke distributeurs van industriële chemicaliën. In Nederland wordt gewerkt vanuit de hoofdvestiging te Zwijndrecht. In België vanuit Doornik en in Frankrijk vanuit vestigingen te Haubourdin (Lille) en Mulhouse. De aandelen van de QUARON-groep zijn in handen van NeSBIC Management Buy Out Fund en het eigen management.

Voor nadere informatie:
John L.M. Regout, President-directeur, tel. +31(0)78 6250144

Bijlage: foto.
Zie ook onze website: www.quaron.com