Politie Twente

Persberichten Politie Twente maandag 21 maart 2005

(oud persbericht)

Mishandeling

Slachtoffer loopt bij zinloos geweld dubbele kaakbreuk op.

Hengelo

Op 6 februari rond 04.15 uur is een 19 jarige man uit Delden in Hengelo mishandeld door een onbekende verdachte. Dit gebeurde aan de Brinkstraat in het centrum van Hengelo. Het slachtoffer werd zonder reden geslagen en geschopt. Daarbij heeft het slachtoffer een dubbele kaakbreuk en een letsel aan zijn wenkbrauw opgelopen. De verdachte is gevlucht. Het signalement van de verdachte luidt: blanke jongen met blond haar (lang krullend/golvend), ongeveer 20 - 25 jaar, rond 2.00 meter lang, smal postuur, opvallend spitse neus, smal gezicht met een spitse kaaklijn. De verdachte droeg een grijs t-shirt met zwarte mouwen en op het t-shirt stond een witte tekst. Hij had een blauwe spijkerbroek. De politie wil graag in contact komen met mensen die deze mishandeling gezien hebben of weten wie de verdachte zou kunnen zijn, telefoon 0900-8844: politie Hengelo (05-015826).

Mishandeling opgelost

De Politie Twente heeft een onderzoek ingesteld en een 21 jarige Almeloër aangehouden als verdachte van de mishandeling. De man heeft de mishandeling bekend.

Hengelo

Naar aanleiding van de aangifte heeft de Politie Twente een onderzoek ingesteld. Op 28 februari '05 werd een 21 jarige man uit Almelo aangehouden. De verdachte is een bekende van de politie en op basis van onder andere het opgegeven signalement kon de Politie Twente hem achterhalen. De verdachte verklaarde dat hij boos was geworden nadat een jongen uit een groep personen iets beledigends in zijn richting had gezegd. Hij bekende de mishandeling. De man is opgesloten. (05-015826)

Man overvallen

Mobiele telefoon en portemonnee werden uit zijn zakken gehaald. Politie Twente zoekt getuigen.

Hengelo

Een 20 jarige man uit Hengelo deed op zondag 20 maart '05 aangifte van beroving. Hij verliet omstreeks 4.15 uur - 4.30 uur een café in de binnenstad van Hengelo. Toen de man de Brinkstraat in liep dichtbij de hoek met de Markstraat werd hij opeens van achteren aangevallen. De man werd tegen de grond gewerkt en vastgehouden. De telefoon en de portemonnee werden uit zijn zakken gehaald. Daarna werd de man losgelaten. Twee of drie jongens zijn hard weggelopen. De man heeft geen letsel overgehouden aan deze beroving. De Politie Twente stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen. (05-033811)

Vuurwapengevaarlijke man aangehouden

Agente zag op tijd dat de man een vuurwapen wilde pakken. Zij trok haar dienstpistool.

Hengelo

Op zondag 20 maart '05 omstreeks 22.00 uur kwam er een melding van een vernieling en een mishandeling aan de Sweelinckstraat in Hengelo. De gealarmeerde agenten werden aldaar op straat aangesproken door een 33 jarige vrouw. Zij vertelde dat haar ruit was vernield en dat zij mishandeld was door een 44 jarige man uit Enschede. Deze man bevond zich in de woning van de vrouw aan de Sweelinckstraat. De agenten zijn vervolgens de woning ingegaan en gingen in gesprek met de man. Tijdens dit gesprek, dat rustig verliep, zag een agente dat de man 'iets' vanachter zijn broekband probeerde te pakken.. Zij heeft hierop haar dienstpistool getrokken. De man deed zijn handen in de lucht en werd door de agenten geboeid. Op de bank, waar de man zat, werd een vuurwapen aangetroffen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij heeft de agenten meerdere malen bedreigd. De 33 jarige vrouw heeft aangifte gedaan van mishandeling en vernieling. De 44 jarige man is een veelpleger en werd in verzekering gesteld.(05-033992)

Inbreker aangehouden

Diensthond 'Harry' trof de inbreker aan in het toilet.

Hengelo

Op maandag 21 maart 2005 omstreeks 5.00 uur ging het alarm af van een bedrijf aan de Lansinkesweg. De agenten zijn daarop het pand ingegaan. Diensthond 'Harry' trof op de eerste etage in het toilet een 23 jarige man uit Enschede aan. Bij het zien van de diensthond gaf de man zich direct over. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau alwaar hij werd opgesloten. De man had een zaklantaarn en een tas bij zich. (05-034046)

Diefstal uit woning

Betreft een flatwoning. Politie Twente zoekt getuigen

Hengelo

Een 23 jarige man deed aangifte van diefstal uit zijn woning aan de Grote Beerstraat in Hengelo. Het is nog onbekend wat er weg is genomen. De dader(s) zijn via de gezamenlijke voordeur het pand binnen gekomen. Vervolgens is de voordeur geforceerd. De inbraak heeft plaatsgevonden op zondag 20 maart tussen 16.30 uur en 23.15 uur. De Politie Twente stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen. (05-034016)

Inbraak in woning

Politie Twente stelt een onderzoek in.

Almelo

Op zondag 20 maart '05 werd tussen 13.30 uur en 21.00 uur ingebroken in een woning aan de Jacob van Ruysdaelstraat in Almelo. De 25 jarige bewoonster deed hiervan aangifte. Zij mist onder andere haar sieraden. De voordeur was geforceerd. De Politie Twente stelt een onderzoek in en vraagt getuigen zich te melden. (05-033973)

Inbraak in woning

De dader(s) hebben een kinderfietsje en een DVD-speler weggenomen.

Vriezenveen

Tussen vrijdag 18 maart en zondag 20 maart is er ingebroken in een woning aan de Rembrandtstraat in Vriezenveen. Men is de woning binnengekomen door een raam aan de achterzijde van de woning opentte breken. De 24 jarige bewoonster mist haar DVD-speler en een kinderfietsje. De Politie Twente stelt een onderzoek in. (05-034007)

Bejaarde vrouw blust keukenbrand

Hierbij kreeg ze veel rook binnen en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor onderzoek

Aadorp

Op zondag 20 maart '05 omstreeks 17.52 uur ontdekte een 77 jarige vrouw uit Aadorp dat haar keuken in brand stond. De vrouw heeft kans gezien het vuur te doven. Hierbij ademde ze veel rook naar binnen. De vrouw werd daarom voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De keuken was door de brand zodanig beschadigd dat deze vervangen moet worden. De brand is onstaand doordat de vrouw in slaap was gevallen terwijl zij vlees aan het braden was. De woningstichting en salvage werden in kennis gesteld. (05-033936)

Rijden zonder rijbewijs

Auto werd in beslag genomen

Almelo

Tijdens zijn surveillance zag een politieman een 54 jarige man uit Almelo over de Horstlaan in Almelo rijden. De agent wist dat de man een ongeldig verklaard rijbewijs had. De man werd gecontroleerd. De auto van de man werd in beslaggenomen en de man werd gehoord aan het politiebureau. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-033832)

Verkeersongeval met letsel

Koets gekanteld

Deurningen

Op zondag 20 maart omstreeks 12.00 uur reed een 49-jarige koetsier uit Hengelo samen met zijn vrouw op de bok van zijn koets op de Deurningerstraat. Op de kruising met de Overhoekersweg in Deurningen wilde hij keren op de weg. Door een mennersfout draaide hij te scherp, waardoor de koets kantelde. De vrouw van de koetsier stond op het moment van keren op de weg naast de koets. De menner is tijdens het keren van de koets gevallen en liep licht letsel op aan zijn hoofd en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Het paard bleef ongedeerd. (bps: 05-022036)

Onder invloed rijden

Rijbewijs van automobilist ingevorderd

Hengelo

Op maandag 21 maart omstreeks 00.20 uur werd een automobilist gecontroleerd aan de Oldemeulenweg in Hengelo. De automobilist, een 35-jarige inwoner van Hengelo, rook naar inwendig gebruik van alcohol. Hij weigerde een blaastest. Hij werd meegenomen naar het bureau waar, na een blaastest, bleek dat hij teveel had gedronken. Een promillage van 1,61 werd geconstateerd. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (bps: 05-034020)

Brand in woning

Bewoners komen met de schrik vrij

Enschede

Op zondag 20 maart omstreeks 09.45 uur ziet een bewoner van de Deppenbroekstraat dat er achter zijn woning sprake is van rookontwikkeling. De bewoner neemt polshoogte en ziet dat er rook onder de achterdeur van zijn buren komt. Onmiddellijk heeft hij zijn buren gewaarschuwd. Zij lagen nog te slapen. De brandweer kwam ter plaatse om de brand te blussen. Waarschijnlijk is de brand in de afzuigkap in de keuken ontstaan. In de keuken was sprake van veel brandschade en in de rest van de woning van roetschade. De bewoners hadden geen letsel opgelopen. Zij kwamen met de schrik vrij. Als er geen oplettende buurman was geweest had dit heel anders kunnen aflopen, in de woning waren geen rookmelders geplaatst. Er is niet altijd een oplettende buurman in de buurt vandaar ook het advies van politie en brandweer om in iedere woning rookmelders te plaatsen. Rookmelders kunnen weldegelijk mensenlevens redden! (bps: 05-022036)

Bedreiging

Personeel horecagelegenheid bedreigd

Enschede

Op zondag 20 maart omstreeks 12.00 uur wordt personeel van een horecagelegenheid gevestigd aan het Stationsplein bedreigd door een man met een mes. De politie ging ter plekke en zag een man die aan het signalement voldeed over de Markstraat lopen. Ter hoogte van de Stadsgravenstraat werd getracht de man aan te houden. Dit lukte niet. De man liep verder richting Oude Markt, waar hij door agenten is overmeesterd. De man, een 35-jarige inwoner van Enschede is overgebracht naar het bureau, hier is hij ingesloten. (bps: 05-033841)

Naam Chantal Westerhoff: 053-4555588

---- --