Politie Zuid-Holland-Zuid

21/03 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

21-03-2005 - Persberichten District II

RIJDEN ZONDER RIJBEWIJS EN DRUGS OP ZAK
DORDRECHT De politie heeft zondagmiddag 20 maart een 43-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Agenten zagen tijdens een fietssurveillance de man rijden in een auto op de Sitterstraat. Het was de agenten bekend dat de verdachte een ongeldig verklaard rijbewijs had. Daarop werd hij staande gehouden. De man kon geen papieren overhandigen. Daarop werd zijn auto in beslag genomen. Dit voor het veelvuldig rijden zonder rijbewijs. Ook was de politie bekend dat de man een harddruggebruiker was en mogelijk een dealer. De agenten vroegen hem of hij mogelijk verboden dingen bij zich had. De verdachte zei van niet en gaf de agenten toestemming om hem te fouilleren. Er werden vijf bolletjes cocaïne aangetroffen in het sigarettendoosje van de verdachte. De man deed afstand van de drugs. Hij werd na verhoor heengezonden en krijgt proces-verbaal.

BETRAPT OP DIEFSTAL
HENDRIK-IDO-AMBACHT De politie heeft zondagmiddag 20 maart twee mannen van 18 en 24 jaar uit Dordrecht aangehouden op verdenking van diefstal. De politie kreeg de melding dat er op de Laan van Welhorst een diefstal was gepleegd die was gezien door twee getuigen. Twee mannen zouden pakken isolatiemateriaal van een terrein hebben weggenomen. De getuigen wisten een goede omschrijving van de personen en autos te geven. Ook het kenteken werd genoteerd. Zodoende kwam de politie uit bij de woning van de 24-jarige aan de Hendrikstraat in Dordrecht. De medeverdachte was daar ook. Ze bekenden de diefstal direct en werden daarop aangehouden. De 24-jarige verklaarde het materiaal nodig te hebben voor een schuurtje. De twee krijgen proces-verbaal.

FIETSENDIEF BETRAPT
DORDRECHT De politie heeft zondagavond 20 maart een 50-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden op verdenking van het stelen van een fiets aan de M. Harpertsz Trompweg in Dordrecht. De politie was bezig met een surveillance toen zij de voor hun bekende verdachte zagen lopen. De man staat als bekend als fietsendief. De agenten hielden de man in de gaten en zagen hoe hij even later een fiets meenam bij een flat aan de M. Harpertsz Trompweg. Daarop werd de man aangehouden. Bij het overbrengen naar het bureau werd de verdachte gevraagd of hij nog scherpe voorwerpen bij zich had. Daarop gaf de man aan dat hij twee messen en een pistool op zak droeg. Dit bleek ook zo te zijn. De verdachte is in verzekering gesteld. De fiets is in beslag genomen. Er zal uitgezocht worden wie de rechtmatige eigenaar is. De wapens zijn eveneens in beslag genomen.