Politie Zuid-Holland-Zuid

21/03 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

21-03-2005 - Persberichten District II

INBREKER OVERLOPEN
SLIEDRECHT Een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is overlopen door de beveiliging toen hij inbrak in een bedrijf aan de Leeghwaterstraat in Sliedrecht. Dit gebeurde in de nacht van maandag 21 maart. Een beveiligingsmedewerker hoorde een harde knal en zag een manspersoon wegrennen richting de Lelystraat. De politie werd gebeld. Agenten konden de man aanhouden in de Lelystraat. De verdachte had ingebroken in een voorraadhok en een klein flesje wijn daar half had leeggedronken. De man was er binnen gekomen door een gat in het dak te maken. Hij werd ingesloten.

LASTIGE TREINREIZIGER
GORINCHEM De politie heeft zondagavond 20 maart een lastige treinreiziger aangehouden. De politie kreeg de melding dat een man een conductrice zou hebben beledigd en bedreigd in de trein. Daarop werd de 24-jarige verdachte uit Hardinxveld-Giessendam aangehouden op het station in Gorinchem. De man pleegde veel verzet en beledigde agenten meerdere malen. Hij werd ingesloten. De conductrice heeft aangifte gedaan tegen de man.

GESNAPT
SLIEDRECHT De politie heeft in de nacht van maandag 21 maart een 34-jarige man uit s-Gravenhage aangehouden op verdenking van diefstal c.q. heling van een lcd-scherm. De politie voerde een routinecontrole uit bij de automobilist in de Havenstraat. Bij controle van de gegevens bleek de verdachte gesignaleerd te staan ten behoeven van de justitiële autoriteiten in Spanje. In het voertuig bleek ook een lcd-scherm te liggen dat van diefstal afkomstig bleek te zijn. Daarop is de man aangehouden en ingesloten.