Gemeente Zevenaar


Week 12, 21 tot 28 maart

GEMEENTEHUIS GESLOTEN OP VRIJDAG 25 MAART
In verband met Goede Vrijdag zijn het gemeentehuis, de balie in Angerlo en de werf aan de Prof. Aalbersestraat gesloten op vrijdag 25 maart.
Het aanbiedstation aan de Didamseweg is wel geopend en ook de reinigingsdienst rijdt gewoon zijn route.

AANVRAAG VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN

Bij burgemeester en wethouders is een aanvraag ingekomen om met toepassing van vrijstelling als bedoeld in artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Stegeslag' voor de bouw van een kap op de garage en het plaatsen van een carport op het perceel Cloekemaat 3 te Zevenaar.

Ter inzage
Deze aanvraag ligt met ingang van 24 maart a.s. gedurende vier weken ter inzage bij de Balie Ruimte. Tijdens deze periode kan eenieder schriftelijk zijn zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

AANLEG PARKEERRING 2e fase (Vondellaan, Steenhuizen en Didamseweg)

Vanaf maandag 21 maart zijn de Vondellaan en Didamseweg afgesloten voor alle verkeer.
Gezien een aantal vragen volgt hieronder nadere informatie over deze fase van het project Parkeerring:
* De praktijk van dokter Tuinema is bereikbaar via Ringbaan Oost en de Babberichseweg. Op het parkeerterrein bij GGNet zullen enkele parkeerplaatsen gereserveerd worden voor de patiënten;
* De busroute is verlegd over de Ringbaan Oost, Noordeinde en Oude Doesburgseweg;

* De werkzaamheden aan de Steenhuizen en diagonale afsluiting Didamseweg/Brederostraat beginnen op maandag op 2 mei;
* Op 13 mei worden de Vondellaan, Didamseweg en Steenhuizen weer opengesteld voor het verkeer

* De diagonale afsluiting Kampsingel/Kampstraat wordt gerealiseerd in de periode 23 mei - 27 mei;

* Vanaf 27 mei wordt de Kampsingel ter hoogte van de huisartsenpost afgesloten;

De asfaltverharding in de Julianalaan en Haspelstraat wordt op 31 maart aangebracht, waarna de weg opengesteld wordt voor het verkeer. Voor nadere informatie over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de balie Ruimte, bereikbaar onder telefoonnummer 0316 - 595 550.

NIEUWE VERORDENINGEN OUD PAPIER EN AFVALSTOFFEN

De gemeenteraad heeft op 2 maart de nieuwe subsidieverordening oud papier vastgesteld. Dat was nodig omdat de gemeenten Angerlo en Zevenaar een verschillende regeling hadden op dat gebied. Deze regelingen hadden weliswaar grote overeenkomsten, maar op enkele punten waren er kleine verschillen. Om dat te harmoniseren is de nieuwe verordening vastgesteld. Verenigingen krijgen nu altijd gegarandeerd 2,2 ct per ingezamelde kilo papier. Bij een hele hoge marktprijs wordt de meeropbrengst gedeeld tussen verenigingen en gemeente. Ook de afvalstoffenverordeningen van Angerlo en Zevenaar leken erg veel op elkaar, maar helemaal gelijk waren ze niet. Ook deze verordening diende dus aangepast te worden. De gemeenteraad heeft op 2 maart daarom ook de nieuwe afvalstoffenverordening gemeente Zevenaar 2005, zoals die officieel heet, vastgesteld.

De wijzigingen betreffen voornamelijk tekstuele zaken. Bovendien is in de verordening meer aandacht gekomen voor zwerfafval. Op deze manier krijgt de gemeente een beter handvat om tegen overtredingen op dat gebied op te treden. Ook houdt de verordening meer rekening meer gewijzigde regelgeving inzake het gescheiden aanleveren van elektrische en elektronische apparatuur. Deze dient iedereen apart in te leveren bij het aanbiedstation, kringloopcentrum of in de winkel. Nu de nieuwe afvalstoffenverordening van kracht wordt, vervallen de oude verordening van Zevenaar en de artikelen in de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeenten Angerlo en Zevenaar die afval als onderwerp hadden.

NIEUWS VAN HET
STEDENCONTACT PRIVAS-TORTONA-WEILBURG-ZEVENAAR.

Nieuwe website Het Zevenaars Comité voor het stedencontact heeft een nieuwe website. Nieuwsgierig? Neem dan snel even een kijkje op www.stedencontact.nl

WERKCONFERENTIE STEDENCONTACT

Vier zustersteden willen nauwer gaan samenwerken. Economische aangelegenheden, contacten van gehandicapten, solidariteit met Afrika en een stedenverbond parlement zijn nieuwe initiatieven die in de toekomst aangepakt worden in het stedenverbond van Privas, Tortona, Weilburg en Zevenaar. Vertegenwoordigers van de vier zustersteden hebben daarover afspraken gemaakt tijdens de extra werkconferentie die onlangs in Tortona is gehouden. De al bestaande extra aandacht voor de jongeren is nog eens onderstreept. De jaarlijkse bijeenkomsten voor volwassenen (één van de fundamenten onder het stedencontact) blijven in het teken staan van de vriendschap.

Er is uitvoerig gesproken over allerlei zaken van het stedenverbond. Dat was ook nodig want met name de afzijdigheid van Tortona tijdens de laatste jaren - die vooral een politieke achtergrond had - zorgde voor enige problemen. De nieuwe burgemeester heeft verklaard dat Tortona weer volop mee gaat doen aan het bijna 40 jaar bestaande contact tussen de vier steden.
Er zijn besluiten genomen over de tijdstippen waarop de Jongerenuitwisseling in Zevenaar en de Bijeenkomst voor volwassenen in Tortona worden gehouden.

Nieuwe initiatieven.

* Tortona organiseert van 28 - 30 oktober a.s. een conferentie over samenwerking op het gebied van economische zaken;
* Privas maakt een plan voor de uitwisseling van gehandicapten. Het is de bedoeling dat daarover in de herfst van dit jaar verder afspraken worden gemaakt;

* De burgemeester van Privas is verzocht na te gaan welke mogelijkheden er zijn om vanuit het stedenverbond de solidariteit met Afrika in praktijk te brengen;
* In 2006 organiseert Weilburg een bijeenkomst voor de raadsleden van de zustersteden. De opzet daarvan is het raadswerk meer te betrekken bij toekomstige ontwikkelingen binnen het stedenverbond en Europa.

Dit zijn de hoofdpunten uit de besluiten die zijn genomen in Tortona. Het was in veel opzichten een goed geslaagde werkconferentie en dat was zeker ook te danken aan de gastvrijheid en het nieuwe elan van de Italiaanse vrienden.

JONGERENUITWISSELING 2005

Gastgezinnen kunnen zich opgeven

Zevenaar is dit jaar aan de beurt om de jaarlijkse jongerenuitwisseling te organiseren.

Dat betekent dat ca. 50 jongelui (leeftijd 16 -18 jaar) uit de zustersteden Privas, Tortona en Weilburg van 4 tot en met 8 mei a.s. te gast zullen zijn in Zevenaar. Bij uitwisselingen gaat het er vooral om dat de deelnemers uit de zustersteden in contact komen met Zevenaar en haar bevolking. Om dit doel te bereiken is het onder andere van wezenlijk belang dat de buitenlandse gasten worden ondergebracht in gastgezinnen. Immers, door de contacten in de huiselijke sfeer kunnen de jongeren op een ongedwongen manier kennismaken met de kenmerken van de stad en zijn inwoners. Ter informatie: * De jongeren komen aan op woensdag 4 mei a.s. en vertrekken op zondag 8 mei 2005 (in de namiddag). * De buitenlandse gasten zijn 16, 17 of 18 jaar. * Men is overdag en 's-avonds veelal bezig met allerlei activiteiten die door het Comité worden georganiseerd. * Van de gastgezinnen kan ook steeds een jongere meedoen aan het programma.

Degenen die als gastgezin willen meedoen aan deze jongerenuitwisseling worden verzocht zich vóór 7 april a.s. op te geven bij Jan Boerboom, secretaris van het Comité, K. de Jongstraat 19, alhier, tel. 525014 of e-mail info@stedencontact.nl

BIJEENKOMST VOLWASSENEN 2005

De Italiaanse Tortona organiseert dit jaar de bijeenkomst voor volwassenen. Deze wordt gehouden van 5 tot en met 8 mei a.s. Zevenaar doet aan deze uitwisseling mee met een delegatie van 15 personen die wordt aangevoerd door burgemeester Jan de Ruiter en comitévoorzitter Alex Assmann. Het programma voor deze uitwisseling bestaat uit een interessante mix van een kennismaking met de stad en zijn inwoners en het bezoeken van verschillende bezienswaardigheden. Het onderlinge contact van de deelnemers uit de vier zustersteden staat daarbij steeds centraal.

Zevenaarse inwoners van ca. 21 60 jaar die aan deze bijeenkomst willen deelnemen kunnen zich vóór 7 april a.s. aanmelden bij Jan Boerboom, secretaris van het Zevenaars Comité voor het stedencontact. Zijn adres is K. de Jongstraat 19 en hij is bereikbaar via telefoonnummer 525014 of e-mail info@stedencontact.nl

De deelnemers ontvangen een bijdrage van 40% in de reiskosten. Bij het samenstellen van de delegatie wordt de voorkeur gegeven aan "nieuwe deelnemers". Verder wordt nog eens opgemerkt dat met name de jongvolwassenen (ca. 25 35 jaar) worden uitgenodigd om mee te doen

REGIONAAL ORGAAN VERKEERSVEILIGHEID GELDERLAND

Harde maatregelen effectief tegen rijden onder invloed Alcohol is en blijft verkeersongevalsoorzaak nummer 1. Toch is het aantal bestuurders die onder invloed rijden de laatste decennia sterk gedaald. Dat komt mede door veel en effectieve politiecontroles. Procedure bij alcoholcontrole Blijkt bij de alcoholcontrole dat je mogelijk teveel hebt gedronken dan volgt een ademanalyse op het politiebureau. Wordt bevestigd dat je onder invloed hebt gereden dan hangt het vervolg af van hoeveel je hebt gedronken. Soms wordt je rijbewijs meteen al op het politiebureau ingenomen. Bij een alcoholgehalte tot 1,3 promille kom je er vaak nog vanaf met een boete van minimaal 220 Euro.
Straf en cursus Zeker als je alcoholgehalte hoger was dan 1,3 promille, dan moet je voor de rechter verschijnen. Je kunt dan op zijn minst rekenen op een rijverbod van enkele maanden, een stevige geldboete, en mogelijk zelfs een gevangenisstraf van enkele jaren! Vanaf 1,3 promille word je bovendien verplicht om een cursus te volgen, de Educatieve Maatregel Alcohol en verkeer (EMA). Kosten cursist: ruim 500 Euro.
Onderzoek door psychiater Vanaf 1,8 promille moet je voor onderzoek naar een psychiater, die onderzoekt of je wel geschikt bent om te rijden. Dat onderzoek kan tot gevolg hebben dat je rijbewijs definitief ongeldig wordt verklaard. Als je niet meewerkt aan de EMA of het onderzoek, wordt je rijbewijs in elk geval ongeldig verklaard. Harde maatregelen. En ze werken. Informatie Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland, Postbus 9090, 6800 GX Arnhem.: rovg@prv.gelderland.nl www.rovg.nl

STREEKCOMMISSIE RIVIERENGEBIED OOST

Gedeputeerde Staten van Gelderland hebben de Streekcommissies Rivierengebied Oost ingesteld. Deze commissie zullen Gedeputeerde Staten gaan adviseren over de gewenste kwaliteit van het landelijk gebied. Om de gewenste kwaliteit te bereiken zijn gelden beschikbaar. Projecten die een bijdrage leveren aan de kwaliteit van het landelijk gebied kunnen worden gesubsidieerd met deze gelden. De streekcommissie Rivierengebied Oost vergadert vier keer per jaar. De vergaderingen zijn openbaar, tenzij anders vermeld. U bent van harte welkom! De eerstvolgende vergadering van de Streekcommissie Rivierengebied Oost is op 30 maart 2005 in de raadzaal van het gemeentehuis in Ubbergen (Rijksstraatweg 139 te Beek-Ubbergen). U kunt vanaf 9.30 uur de vergadering bijwonen. De agenda luidt als volgt:

Opening en mededelingen

Verslag van de vergadering van 17 december 2004

Ingekomen en verzonden stukken

Presentatie Investeringssubsidie Landelijk Gebied (ILG)

De toekomst van plattelandsontwikkeling in het rivierengebied

Projectenlijst 2005, de maartronde

Stukken ter kennisname

Rondvraag

Sluiting De agenda en de te behandelen stukken kunnen worden geraadpleegd en gedownload van de provinciale website www.gelderland.nl/plattelandsontwikkeling-rivierengebied. Het werkgebied van de streekcommissie Rivierengebied Oost omvat de gemeenten Arnhem (zuid), Beuningen, Groesbeek, Heumen, Lingewaard, Millingen aan de Rijn, Nijmegen, Overbetuwe, Rijnwaarden, Ubbergen, Wijchen en Zevenaar.

OUD PAPIER In Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u s.v.p. plastic folies verwijderen. Papier van bedrijven wordt niet meegenomen.

Datum
Plaats
Inzamelaar
Zaterdag 26 maart
Zonnemaat Zuid/Centrum/Molenwijk
Supportersvereniging DCS

OPENBARE BEKENDMAKINGEN

Ingekomen aanvragen lichte bouwvergunning week 10/2005:
- Oude Doesburgseweg 8, Zevenaar, plaatsen van een erker en het doorbreken van een dragende muur;

- Gladiolenstraat 2, Zevenaar, gedeeltelijk vergroten van de woning;
- Schalmei 2, Zevenaar, plaatsen van een dakkapel

Ingekomen aanvragen lichte bouwvergunning week 11/2005:
- Kerkstraat 7, Giesbeek, gedeeltelijk veranderen van een deel van de garage tot woonkamer;

- Wilgenhoek 61 en 63, Zevenaar, plaatsen van een carport;
- Diepenbrockstraat 6, Zevenaar, plaatsen van een dakkapel;
- Didamseweg 3, Zevenaar, oprichten van een berging;
- Cloekemaat 3, Zevenaar, plaatsen carport en kap op de garage

Ingekomen aanvragen reguliere bouwvergunning week 8/2005:
- Altbroek ongenummerd, Zevenaar, wijziging 15 appartementen

Ingekomen aanvragen reguliere bouwvergunning week 10/2005:
- Schievestraat 17, Zevenaar, oprichten woonhuis met garage;
- Ringbaan Noord mast 722, Zevenaar, plaatsen lichtmast reclame;


-Doesburgseweg 16 C, Zevenaar, oprichten schuur

Ingekomen aanvragen gemeentelijke monumentenvergunning week 5/2005:
- Kerkstraat 18, Zevenaar, restaureren van metselwerk van de gevels en de buitenkozijnen

Ingekomen aanvragen gemeentelijke monumentenvergunning week 8/2005:
- Babberichseweg 23, Zevenaar, gedeeltelijk veranderen van de kleedruimte en ombouwen tot toiletruimte

Ingekomen aanvragen sloopvergunning week 10/2005:
- Didamseweg 15, Angerlo, slopen van een golfplaten dakbedekking en een houten dakconstructie

De ingekomen aanvragen liggen bij de balie Ruimte voor een ieder ter inzage.
Tegen deze aanvragen kan geen bezwaar worden gemaakt. Belanghebbenden kunnen wel hun zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders, Postbus 10, 6900 AA Zevenaar. Hierbij wordt opgemerkt dat een bouwvergunning moet worden verleend als aan de wettelijke eisen wordt voldaan.

BESLUITEN

Verleende lichte bouwvergunningen week 10/2005:
- Oud Zevenaarseweg 48, Zevenaar, bouwen van een serre;
- Stadsgracht 7, Zevenaar, plaatsen van een schutting

Verleende reguliere bouwvergunningen week 10/2005:
- Dorpstraat ongenummerd, Babberich, plaatsen van een raam in de zijgevel;

- Einsteinstraat 85, Zevenaar, bouwen van een kabelveld

Verleende tijdelijke reguliere bouwvergunningen week 10/2005;
- Handelsstraat 3, Zevenaar, oprichten van een loods voor maximaal 5 jaar

Verleende reguliere bouwvergunningen met toepassing van vrijst. o.g.v. art. 19.3 WRO week 10/2005:

- Mr. Waayerstraat 10, Angerlo, oprichten van een bijgebouw

Verleende kapvergunningen week 10/2005:

- Bingerdensedijk/Ringoven, Giesbeek, kappen van 15 populieren;
- Prof. Aalbersestraat 3, Zevenaar, kappen van een es

Algemene Plaatselijke Verordening 2000 Zevenaar:


* Pax Kinderhulp Zevenaar e.o. vergunning voor het inzamelen van lege flessen in Babberich, Ooij en Oud Zevenaar op zaterdag 2 april 2005;

* Wijkbeheer gemeente Zevenaar, wijkteam Zonegge, vergunning voor het houden van een schoonmaakaktie in de wijk Zonegge op zaterdag 16 april 2005 van 9:30 - 12:00 uur; (uitwijkdatum zaterdag 23 april) ;

* Oranjecomité Babberich, vargunning voor het houden van een optocht door Babberich op zaterdag 30 april 2005 vanaf 9:30 uur;
* Sportbuurtwerk gemeente Zevenaar, vergunning voor het organiseren van een skate-event op maandag 9 mei 2005 van 08:00 - 17:00 uur op het Raadhuisplein te Zevenaar;

* Sportbuurtwerk gemeente Zevenaar, vergunning voor het organiseren van een CU! event op zaterdag 18 juni van 18:30 - 21:30 uur op het Raadhuisplein te Zevenaar;

* Karnavalsvereniging Schuumkoppen, vergunning voor het organiseren van een rommelmarkt op zondag 3 april 2005 en op zondag 30 oktober 2005 van 10:00 - 15:00 uur in Schuttersgebouw St. Andreas aan de Oude Doesburgseweg 1 te Zevenaar

Drank- & Horecawet:


* de heer M.C.W. Willemsen, vergunning voor het uitoefenen van een horecabedrijf in de inrichting en het voorterras op het perceel Markt 3-5 (Weverstraat 6)

Wet op de Kansspelen:


* Biljartvereniging De Buitenmolen, vergunning voor het houden van een loterij in de periode van 25 mei t/m 4 juni 2005; de loten worden verkocht tijdens de speelavonden van de biljartvereniging.

Tijdstip van de aanvraag kan met zich meebrengen dat een vergunning / ontheffing niet tijdig wordt gepubliceerd. Degene wiens belang rechtstreeks bij één van de bovengenoemde besluiten is betrokken, kan binnen 6 weken na de bekendmaking van het betreffende besluit daartegen een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft.

Naar Menu