Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen


NBTC

18-03-2005: Respons Evenementen Monitor partner van NBTC

ReSpons Evenementen Monitor en het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) hebben overeenstemming bereikt over een partnership op het gebied van evenementen. Het uitgangspunt van de samenwerking ligt in de uitwisseling van gegevens, kennis en expertise tussen de beide partijen. Zo gaat ReSpons Evenementen Monitor NBTC op permanente basis voorzien van informatie over publieksevenementen in Nederland. NBTC gebruikt de gegevens van ReSpons voor diverse doeleinden en publicaties, waaronder de online evenementenservice op www.holland.com en www.lekkerweg.nl. Het contract is op 17 maart in Leidschendam ondertekend.

Het partnership met ReSpons past volledig in het streven van NBTC om op nationaal niveau het centrale loket te zijn voor onder andere bedrijfsleven, koepelorganisaties, overheid en consument. Bij dit loket, dat het Nederlandse aanbod voor potentiële bezoekers uit binnen- en buitenland transparanter maakt, komen marktkennis, promotie en informatie samen.

Bert Heskes, NBTC-manager Informatie & Media Services, is verheugd over de samenwerking: "ReSpons is een echte evenementenspecialist met permanente voelhorens in deze belangrijke sector. Door gebruik te maken van enerzijds hun data en anderzijds hun kennis en expertise, hebben wij opnieuw een kansrijke combinatie tussen product, markt en partners tot stand gebracht. Het verleden heeft bewezen dat dergelijke combinaties de basis vormen voor succesvolle promotieactiviteiten en campagnes", aldus Heskes. Voorafgaand aan de samenwerking met ReSpons, is NBTC ook al strategische partnerships aangegaan met Koninklijk Horeca Nederland en het Bedrijfschap Horeca en Catering.

Ook voor ReSpons Evenementen Monitor is de overeenkomst met NBTC van groot belang. "Ik ben gepast trots op deze overeenkomst, waarmee wij partner zijn geworden van de belangrijkste marketing en promotie-organisatie op het gebied van toerisme en recreatie in Nederland", zegt Lex Kruijver, directeur van ReSpons. De synergie tussen ReSpons en NBTC is een belangrijke pijler voor de samenwerking. "De bundeling van onze beider expertise, zal het mogelijk maken om evenementen een nog effectievere rol te laten spelen in het vermaken van de binnen- en buitenlandse toerist".