1e persbericht van maandag 21 maart 2005

Eindhoven 21-03-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man na mishandeling aangehouden

De politie heeft zondag om 17.30 uur in zijn woning in de Woenselse wijk Eckart een 33-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had zijn 33-jarige vriendin met wie hij samenwoont in het gezicht geslagen. De vrouw had enkele verwondingen in het gezicht. De man is voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Aanhouding na huiselijk geweld

In een woning in Stratum is maandag om 2.45 uur een 46-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn 48-jarige vriendin, met wie hij samenwoont, mishandeld te hebben. De vrouw had een verwonding aan het oog. De man is ingesloten.

Helmond: Verkeersovertreder moet rijbewijs inleveren

Een 30-jarige Helmondse automobilist is maandag om 0.25 uur op de Julianalaan aangehouden nadat hij verschillende verkeersovertredingen had gepleegd. Hij reed over de Schootensedreef met een snelheid van 130 km/u. Hier mag 50 gereden worden. Bij het kruispunt van de Hortsedijk met de President Rooseveltlaan reed hij door rood en bij zijn aanhouding bleek dat de man gedronken had. Hij blies een promillage van 0,75. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs wordt ingenomen.

Helmond: Inbraken in woningen

In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een woning aan de Pastoor vd Spijkerstraat in Helmond. De dieven wisten bij de woning de voordeur te openen. Ze hebben een videocamera, een dvd-speler, een subwoofer en een kluisje met papieren gestolen.

Dezelfde nacht werd ingebroken in een woning aan de Bachlaan. De dief boorde een gaatje in de achterdeur en wist zo het slot te openen. De bewoners missen een digitale fotocamera en een zilveren bestekcassette.

Oirschot: Snelle motorrijder levert rijbewijs in

Een 34-jarige motorrijder uit Son moest zondagmiddag zijn rijbewijs inleveren nadat hij met zijn voertuig te hard had gereden op de Kempenweg. De man reed 135 km/u waar 80 is toegestaan. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Best: Inbraak in school

In het afgelopen weekend is ingebroken in een school aan de Secretaris L. Jansenstraat. Er is een ruit ingeslagen en uit de school zijn twee systeemkasten en een beeldscherm weggenomen.

Heeze: Dieven aangehouden

Op de Leenderweg zijn zondag om 22.35 uur een 22-jarige Eindhovenaar en een 30-jarige man uit Geldrop aangehouden. Zij hadden vanaf het terrein van een bedrijf aan de Leenderweg twee schoppen weggenomen. De schoppen lagen in de auto waarin de twee mannen zaten. Tegen de twee verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bladel / Eindhoven: Politie houdt inbreker vrachtauto aan

In de Van Everdingenstraat in Eindhoven is maandag om 2.30 uur een 22-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man reed in een auto die gezien was bij een inbraak in een oplegger die geparkeerd stond op een parkeerplaats aan de A67 onder Bladel. De bestuurder van de truck met oplegger hoorde gestommel bij zijn auto. Toen hij ging kijken zag hij twee mannen bij de oplegger. Daarna reden de twee mannen met een auto weg. De trucker nam het kenteken van de auto op. Bij nadere inspectie aan zijn oplegger bleek het dekzeil opengesneden te zijn. Er was niets weggenomen. De politie zag de auto met de 22-jarige man later in de Van Everdingenstraat. De man is ingesloten.

Waalre: Computers weg bij schoolinbraak

Bij een inbraak in een school aan de Anemoonlaan zijn zondagavond twee computers weggenomen. De inbraak gebeurde tussen 20.45 en 21.00 uur. Er is een raam opengebroken.

Geldrop: Sigaretten gestolen

Maandag rond 4.00 uur is er ingebroken in een supermarkt aan de Heuvel in Geldrop. Er werd een ruit vernield om binnen te komen. Binnen braken de inbrekers de rolluiken van enkele kasten open. De dieven hebben een nog onbekende hoeveelheid sigaretten gestolen.

Leende: Hardleerse dronken automobilist twee keer van de weg gehaald

Maandag om 2.15 uur werd op de oprit naar de A2 in Leende een 45-jarige inwoner van Budel-Schoot aangehouden. De man zat dronken achter het stuur van zijn auto en kon zijn auto nauwelijks op de weg houden. Op het politiebureau wilde een ademtest niet lukken. De bloedproef weigerde de man. Het rijbewijs werd door de politie ingenomen en er werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Toen de man het politiebureau verliet zagen de agenten tot hun verbazing dat hij weer in zijn auto stapte en vrolijk naar huis reed. Hij werd direct aan de kant gezet en opnieuw aangehouden. De man krijgt voor alle overtredingen nu een proces-verbaal.