Groen!

Brussel, 18 maart 2005

Groen! stapt mee op voor een Sociaal Europa

Groen! stapt mee op in de manifestatie voor een sociaal Europa, voor werk, voor vrede, tegen de oorlog in Irak. Samen met de vele duizenden jongeren, syndicalisten en andersglobalisten vraagt Groen! dat Europa niet uit handen wordt gegeven aan groepen die van de Europese Unie enkel een veredelde vrijhandelszone willen maken.

Een ander en beter Europa is nodig én mogelijk. Meer dan ooit is er nood aan een Europa dat kiest voor sociale rechtvaardigheid, ecologische duurzaamheid, levende democratie en actieve vredespolitiek. De lidstaten hebben de sleutels in handen om de EU op dat spoor te zetten. En het is verheugend dat zoveel sociale bewegingen de regeringen van de lidstaten oproepen om te kiezen voor een beter Europa.

De Groenen willen een toekomstgerichte economische politiek, door een geïntegreerde strategie die economische, sociale en ecologische doelen op gelijke hoogte zet. Groen! wil geen Europa dat kiest voor egoïsme en concurrentie; wel een Europa dat een mondiale voortrekker wordt voor een andere globalisering, voor een eerlijke wereldhandel, voor ecologische rechtvaardigheid in het klimaatbeleid, voor sociale rechten voor iedereen en voor een actieve vredespolitiek.