Gemeente Roggel en Neer


21/03/2005
Woensdag 16 maart: Nationale Boomfeestdag

Ook de scholen binnen onze gemeente hebben dit jaar weer aandacht besteed aan de Nationale boomfeestdag. Omdat er dit jaar geen geschikte plantlocatie beschikbaar was in onze gemeente, gingen de leerlingen van de groepen 7 van de diverse basisscholen met behulp van speciaal ontwikkeld lesmateriaal binnen hun school aan de slag rond het thema "Bomen en Dieren". Bomen en dieren zijn op vele manieren met elkaar verbonden.
Dieren zijn vaak afhankelijk van bomen, zoals bladeren, vruchten en zaden die bomen leveren als voedselvoorziening maar ook als schuil-, rust- of nestplaats. Dode bladeren zijn een belangrijke voedselbron voor kleinere insecten, die vervolgens door hun uitwerpselen weer voor een vruchtbare grond zorgen. Maar bomen zijn ook afhankelijk van dieren als het gaat om bestuiving en verspreiding van zaden.

Wedstrijd basisschool De Kwir
De winnaars van de 1e prijs. Zij hadden het mooiste knutselstukjes van natuurlijke materialen gemaakt. Bij basisschool De Kwir was speciaal over dit thema een wedstrijd georganiseerd. De leerlingen hadden prachtige knutselstukjes van natuurlijke materialen gemaakt. Paula Buitenhuis, medewerkster Welzijn en onderwijs van de gemeente reikte aan de makers van de drie mooiste werkstukjes een oorkonde uit.