Gemeente Den Haag

maart 2005
Boerenmarkt definitief op Hofplaats (16 maart)
De boerenmarkt blijft definitief gevestigd op de Hofplaats. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders vandaag besloten. De boerenmarkt, die elke woensdag plaatsvindt, wordt al meer dan een jaar op de Hofplaats gehouden. Voorheen was de Boerenmarkt gevestigd bij de Grote Kerk. Aanleiding voor de verhuizing waren de herbestratingswerkzaamheden die in dat gebied plaatsvonden.

Door de ligging bij de regeringsgebouwen, zal de markt naar verwachting 6 à 10 keer per jaar niet door kunnen gaan op de Hofplaats. Dit in verband met manifestaties en gebeurtenissen ter plaatse (opening Staten Generaal, Koninklijke begrafenissen e.d.). De uitwijklocatie voor de Boerenmarkt wordt in deze gevallen het Plein (zijde sociëteit De Witte).

Uit onderzoek kwam naar voren dat de locatie Hofplaats op veel steun kon rekenen. De afdeling Markten van de gemeente ondervroeg de direct belanghebbenden. Zowel de marktkooplieden als de Kamer van Koophandel Haaglanden, de Facilitaire Dienst van de Tweede Kamer en de politie Haaglanden waren positief over een definitieve verplaatsing van de markt. Vanaf 29 maart 2005 is dit besluit van kracht.