Politie Amsterdam-Amstelland

Getuige zet politie op spoor inbrekers

21-3-2005. Vrijdagnacht rond twee uur ontdekte een man in De Kwakel drie verdachte personen in een auto. Hij vermoedde dat ze op het inbrekerspad waren en waarschuwde de politie.

Benzinestation overvallen Laarderhoogtweg

21-3-2005. Zaterdagmiddag werd een benzinestation aan de Laarderhoogtweg overvallen. Een man met een vuurwapen kwam even na vijven de winkelruimte binnen, bedreigde een medewerkster en eiste geld. De man maakte een onbekend geldbedrag buit en ging er vandoor.
---

Gast eethuis door andere klant beroofd

21-3-2005. In een eetegelegenheid in de Vrolikstraat raakte een man aan de praat met een andere klant en samen dronken zij wat. Toen de man vervolgens naar het toilet ging werd hij door zijn gesprekspartner gevolgd.

In het toilet greep de man hem bij de keel en mishandelde hem. Hij eiste geld en ging er vervolgens met zijn buit vandoor. Agenten wisten de berover te traceren op basis van het opgegeven signalement.
---

Recalcitrante fietser houdt agenten bezig

21-3-2005. Zondagavond rond halfzeven moesten verschillende politie-eenheden uitrukken om een zeer recalcitrante man onder controle te krijgen.

Brand door kortsluiting hennepplantage

21-3-2005. Kortsluiting in een illegale hennepkwekerij was vrijdagmiddag de oorzaak van een kleine brand in een woning aan het Heesterveld. De brandweer had het vuur snel onder controle.

De binnentuin werd door de politie ontmanteld. Daarbij werden 530 hennepplanten, een hoeveelheid gedroogde toppen en circa 11 kilo diepgevroren softdrugs in beslag genomen. In het pand was niemand aanwezig. Naar de bewoner c.q. gebruiker van het pand wordt gezocht.
---

Ruitenvernielers gepakt
21-3-2005. In de nacht van zaterdag op zondag rond drie uur werden zes ruiten ingegooid van een trapportaal aan de Willem Alexanderpoort. Dankzij een duidelijk signalement konden twee van de daders even later op de Industrieweg worden ingerekend. De verdachten (16 en 21 jaar) uit Uithoorn werden ingesloten. In de loop van zondag werd de derde verdachte (een 17-jarige inwoner van Uithoorn) gearresteerd. De jongens konden zondagmiddag na verhoor naar huis.
---