Politie Limburg-Zuid

Negentig jarige slachtoffer babbeltruc

Maastricht 21-03-2005 - Een 90-jarige alleenstaande vrouw is afgelopen zaterdag 19 maart 2005 het slachtoffer geworden van een babbeltruc.

Een onbekende man verscheen rond 18.00 uur bij de woning van de vrouw en vertelde dat hij een pakje had voor de buren die op dat moment niet thuis waren. De buren moesten 25 betalen. Aan de hoogbejaarde vrouw werd gevraagd of ze het pakje in ontvangst wilde nemen en de kosten daarvoor wilde voorschieten. Dat deed ze. Ze betaalde met een biljet van 50. De bezorger van het pakje zei dat hij wisselgeld uit zijn auto moest gaan pakken en liep weg, om nooit meer terug te komen. De buren wisten natuurlijk nergens van. Het pakje bevatte een goedkoop fotoboekje dat was ingepakt.

Dit geval staat niet op zich. In het recente verleden zijn in Maastricht meerdere -meestal bejaarde- personen op soortgelijke wijze opgelicht. De politie vermoedt dat het telkens dezelfde man is die deze oplichtingen pleegt, en is bezig met een onderzoek.

De politie adviseert vooral oudere (alleenstaande) mensen om niet in te gaan op listige praatjes van personen die zich aan de woning melden en die om geld vragen.