Politie Gelderland-Midden

Velp-verkeersruzie loopt uit de hand: Velpenaar aangehouden
Publicatiedatum: 21-03-2005

Na een uit de hand gelopen verkeersruzie tussen twee Velpenaren heeft de politie zondag een 34-jarige Velpenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 22-jarige plaatsgenoot te hebben geslagen en hem een kopstoot te hebben gegeven. Het slachtoffer raakte niet ernstig gewond. Even voor zes uur zag het slachtoffer de 34-jarige in zijn auto over de Rozendaalselaan rijden. Naar het oordeel van de 22-jarige ging het er hard aan toe. Om de man te manen rustiger te rijden deed hij alsof hij een bal naar de auto van de 34-jarige gooide. De automobilist stopte en zou vervolgens de 22-jarige enkele klappen hebben gegeven en een kopstoot. Omstanders waarschuwden de politie, die de 34-jarige Velpenaar vervolgens kort daarna aanhielden. De man is in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Duivenaar opgepakt na tiental vernielingen
Publicatiedatum: 21-03-2005

De politie van Arnhem heeft het afgelopen weekend een zestienjarige jongen uit de gemeente Duiven aangehouden op verdenking van meerdere vernielingen aan auto's. De jongen werd in de nacht van zaterdag op zondag door een getuige betrapt op de Middachtensingel terwijl hij spiegels van auto's aftrapte. De getuige greep de jongen in de kraag en droeg hem over aan gewaarschuwde agenten. Later bleek dat er op de Bethanienstraat, Laan van Presikaaf en Plattenburgerweg in totaal zo'n 15 auto's op dezelfde manier te zijn beschadigd. De verdachte Duivenaar heeft inmiddels bekend en is na verhoor weer vrijgelaten. De jongen had verklaard onder invloed van alcohol en uit balorigheid te hebben gehandeld. Tegen de knaap is proces-verbaal opgemaakt. Enkele gedupeerden hebben zich reeds bij de politie gemeld voor het doen van aangifte.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - drankrijder pal achter politiebureau

Publicatiedatum: 21-03-2005

De politie van Arnhem heeft zondagavond het rijbewijs afgenomen van een 27-jarige Arnhemse automobilist. De man werd bij een routinecontrole met teveel drank op achter het stuur aangetroffen op het Koningsplein, pal achter het politiebureau. Bij de ademanalyse werd een alcoholpromillage gemeten van 1,36. Dat is ruim tweeënhalf maal zoveel als is toegestaan. Naast een proces-verbaal kreeg de Arnhemmer een rijverbod opgelegd en werd diens rijbewijs ingevorderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---