Gemeente Venlo


Resultaten publieksraadpleging profielschets nieuwe burgemeester

Alvorens de profielschets vast te stellen voor de nieuwe burgemeester heeft de gemeenteraad een beknopt onderzoek gedaan naar de kwaliteiten en eigenschappen die de Venlose bevolking belangrijk vindt.

Uit het eindrapport van de publieksraadpleging kunnen een aantal min of meer opvallende zaken worden geconcludeerd voor de profielschets:


- Man of vrouw maakt niet uit

- Politieke achtergrond is niet relevant

- Top vijf van aspecten van Venlo waar de burgemeester affiniteit mee moet hebben: Veilige en leefbare stad à met stip op nummer 1!!

Bedrijvige stad

Gezellige stad

Logistieke stad

Sociale stad


- Top vier van de gewenste kwaliteiten:
Daadkrachtig leider

Sociale vaardigheden

Management kwaliteiten

Gevoel voor identiteit en cultuur van Venlo


- Top vier van de gewenste eigenschappen:
Meelevende burgervader
Daadkrachtig bestuurder
Goede communicator
Netwerker bij provincie, rijk en Europa


- Gewenst is gevoel en respect voor de regio, een 'zuidelijke inborst'
- Meest wezenlijk aan de 'aanvullende opmerkingen' is dat men veelal op zoek is naar Jan Schrijen! De fractievoorzitters van de gemeenteraad willen de mensen die hebben gereageerd hartelijk danken voor hun bijdrage. Duidelijk is dat men serieus de moeite heeft genomen om na te denken over het burgemeestersprofiel. De opzet van de enquête om een indruk te krijgen van wat er leeft in de stad op dit punt is geslaagd. De voorzitters van de raadsfracties hechten eraan bovenstaande conclusies goed te verwerken in de tekst voor de profielschets, die de raad 31 maart aanstaande in een extra openbare vergadering met de Commissaris van de Koningin zal vaststellen.