Provincie Limburg

Gemeenten, LPS, LIOF en Provincie presenteren plan yard nabij NedCar Gezamelijk persbericht van de gemeenten Echt-Ssusteren en

Sittard-Geleen, Stichting Landschapspark Susteren, LIOF Bedrijventerreinen en de Provincie Limburg

De gemeenten Echt-Susteren en Sittard-Geleen, Stichting Landschapspark Susteren (LPS), LIOF bedrijventerreinen en de Provincie Limburg hebben samen een ruimtelijke visie over de inpassing van de yard met een spooraansluiting in het Landschapspark Susteren opgesteld. De yard is het terrein waar de bij NedCar en elders geproduceerde autos gestald worden voordat deze worden gedistribueerd.

De yard met spooraansluiting is een onderdeel van Operatie Bottleneck. Dit is de visie over de versterking en verankering van de automotiv-sector rondom NedCar, het optimaliseren van de infrastructuur in de regio Westelijke Mijnstreek en de ontwikkeling van Landschapspark Susteren. De yard, de infrastructuur en Landschapspark Susteren zijn in 2000 planologisch geregeld in het Streekplan NedCar e.o. en het bijbehorende bestemmingsplan. In deze plannen is ook aangegeven dat op termijn een spooraansluiting noodzakelijk is.

Nu de Broekman Group de yard wil ontwikkelen en exploiteren, is het moment aangebroken om deze spooraansluiting planologisch te regelen. Het tracé van de aan te leggen spooraansluiting ligt zowel in de gemeente Echt-Susteren als in Sittard-Geleen. Samen met de op te starten bestemmingsplanprocedure loopt de procedure voor een grenscorrectie tussen beide gemeenten. Het gebied tussen de yard en de spoorlijn Sittard-Roermond gaat van Sittard-Geleen over naar Echt-Susteren.

De landschappelijke inpassing van de yard en spooraansluiting is uitgewerkt in een ruimtelijke visie. Deze visie en de daarop volgende bestemmingsplanprocedure worden maandag 21 maart in het gemeentehuis te Geleen aan de gemeenteraadsleden van de gemeente Echt-Susteren en Sittard-Geleen gepresenteerd. Voor de inwoners van Nieuwstadt en andere belangstellenden wordt in april een informatieavond in Nieuwstadt gehouden.

21-3-2005 13:32

terug

leeg