Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Business Intelligence (BI) en performance management van strategisch belang, toch kan gebruik BI nog beter!

Non-profit organisaties, met name in de zorg, bezig met enorme inhaalslag

Utrecht, maandag 21 maart 2005 - Business Intelligence is in de afgelopen jaren een steeds belangrijker instrument geworden om processen en resultaten te verbeteren en te innoveren, maar wordt nog te vaak niet optimaal benut. Dat blijkt uit het Nationaal onderzoek Business Intelligence : iets meer dan 60% van de organisaties geeft aan dat prestatie-informatie (en business intelligence) een positief effect heeft gehad op het bereiken van de doelstellingen, terwijl slechts een minderheid de prestatie-informatie deelt met zakenpartners.

Het onderzoek legde tevens bloot dat organisaties die standaard BI tools gebruiken, vaker van mening zijn dat prestatie-informatie een positief effect heeft gehad op de organisatieresultaten. Voorts bleek dat non-profit organisaties bezig zijn met een enorme inhaalslag op het vlak van performance management en BI; deze organisaties scoorden even goed als profit organisaties.

In het rapport 'Resultaten nationaal onderzoek Business Intelligence 2004: de intelligente organisatie van a - z' van 99 pagina s worden de meest opmerkelijke resultaten in bijna 40 grafieken weergegeven. Tevens worden de verbanden die uit het onderzoek zouden kunnen worden opgemaakt, toegelicht en voorzien van een mogelijke verklaring. Daarbij is vooral gekeken naar de eventuele relatie tussen de bijdrage die prestatie-informatie heeft op het bereiken van de doelstellingen en andere vragen die tijdens het onderzoek zijn gesteld. Zo krijgt de lezer van het rapport een profiel voorgeschoteld van een doordachte en intelligente organisatie, die met prestatie-informatie en BI, betere organisatieresultaten kan bereiken.

Het Nationaal onderzoek BI is één van de belangrijkste producten van de Business Intelligence Award", een coproductie van De Baak Management Centrum VNO NCW, Computable, Heliview, BI Kring, Business Objects, Cognos, Hyperion, Microsoft, Passionned, SAS Institute, Sunopsis en Temtec.
Meer informatie: www.passionned.nl