Politie Noord-Holland-Noord

Politieberichten, maandag 21 maart 2005

Alkmaar 21-03-2005 - 14.06 uur

Getuigen mishandeling Europaboulevard gezocht

Alkmaar, vrijdag 18 maart 2005

Afgelopen vrijdag, 18 maart, is rondom 14.00 uur een 54-jarige vrouw uit Alkmaar mishandeld op de Europaboulevard ter hoogte van de Albert Heijn. De vrouw fietste hier en werd plotseling geslagen door een man. Hij schreeuwde tegen de vrouw en bedreigde haar. Een verdachte, een 51-jarige Alkmaarder, is hierop direct aangehouden. De politie is op zoek naar getuigen van deze mishandeling. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar, tel: 0900 - 8844 (lokaal tarief).

Beroving

Oudkarspel, zondag 20 maart 2005

Op zondagavond tussen 21.00 en 22.00 uur was een 35-jarige man (bewoner) in zijn woning aan de Waterlelie te Oudkarspel toen er werd aangebeld. Voor de deur stonden vijf mannen die direct de woning binnendrongen en de bewoner sloegen, stompten en vervolgens vastbonden. De mannen namen uit de woning een kluis weg. De kluis was eigendom van de eigenaar van de woning. Hierop verdwenen de overvallers weer. Het slachtoffer had meer dan een half uur nodig om los te komen. Vervolgens waarschuwde hij de politie. Het slachtoffer liep bij de beroving diverse verwondingen aan zijn hoofd op. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt eventuele getuigen zich te melden. De politie Heerhugowaard is bereikbaar onder tel.nr. 0900-8844.

Beroving

Den Helder, zondag 20 maart 2005

Op zondagavond omstreeks 22.00 uur werd een 57-jarige vrouw uit Den Helder beroofd op de De la Reystraat in haar woonplaats. De vrouw kwam net van de bingo in buurthuis de Beuk en had de opbrengst in een geldbakje zitten. Op de hoek met de Van Galenstraat hoorde zij een fiets vallen, direct daarop werd zij van achteren aangevallen door een man, die het bakje uit haar handen trok. Omdat het slachtoffer direct begon te gillen, ging de verdachte er hardlopend vandoor.

Verkeerscontrole

Castricum, zondag 20 maart 2005

Op zondagmiddag werd een verkeerscontrole gehouden op de Zeeweg in Castricum. De controle leverde 16 bekeuringen op. Er werd geschreven wegens het niet dragen van een veiligheidsgordel en te hoge snelheid.

Hoorn, maandag 21 maart 2005

Op maandagmorgen werd een snelheidscontrole gehouden op de Ysselweg in Hoorn. In totaal kregen acht bestuurders een bekeuring omdat zij sneller reden dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 70 km per uur.

Den Helder, maandag 21 maart 2005

Op maandagmorgen werd een algemene verkeerscontrole gehouden op de Nieuweweg in Den Helder. Er werd vooral gelet op veelvoorkomende en ergerlijke overtredingen. In totaal kregen 42 bestuurders een bekeuring. Er werd voornamelijk geschreven voor het niet dragen van een veiligheidsgordel, te hoge snelheid (hoogst gemeten snelheid 93 ipv 80 km per uur) en niet handsfree bellen.

Mishandeling

Bergen, zondag 20 maart 2005

Op zondagmiddag omstreeks 15.30 uur werd een 38-jarige man uit IJmuiden aangehouden op de Breelaan in Bergen, waar hij kort daarvoor een 31-jarige vrouw uit Heerhugowaard in het gezicht had gestompt. De vrouw had met haar auto op een parkeerterrein aan de Breelaan staan wachten tot er een plaatsje vrij kwam. Toen dit gebeurde wilde zij inparkeren. Dit werd

echter belet door een man die voor haar auto ging staan. Hierdoor kon een andere auto inparkeren. Hierop schold de vrouw de man uit. Als reactie stompte de man de vrouw hard in het gezicht. De man werd aangehouden. Hij is na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

Inbraken

Enkhuizen, zondag 20 maart 2005

Op zondagavond omstreeks 23.00 uur werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Doelenstraat te Enkhuizen. De daders kwamen het pand binnen door de deur te forceren/in te drukken. Hierdoor werd het slot vernield. Het is nog niet bekend wat er werd meegenomen.

Den Helder, maandag 21 maart 2005

In de nacht van zondag op maandag, tussen 23.30 en 07.30 uur werd er ingebroken in de praktijkruimte van een fysiotherapeut aan de Soembastraat in Den Helder. De daders kwamen het pand binnen door een raampje aan de achterzijde van het pand te forceren. Uit de praktijkruimte verdwenen twee beeldschermen, een terminal en een klein geldbedrag.

Drie verdachten aangehouden in gestolen auto

Alkmaar, maandag 21 maart 2005

Op maandagmorgen omstreeks 00.10 uur meldde een getuige dat hij zojuist onenigheid had gehad met de inzittenden van een witte bestelbus. De onenigheid ging over een verkeerssituatie. Omdat de inzittenden van de bus achter de man aan waren gekomen, was hij op de vlucht geslagen. Tijdens een zoekslag werd de bus teruggevonden in de Jongkindlaan. Bij controle bleek de bestelbus gesignaleerd te staan. Deze was in 2004 gestolen. De drie inzittenden, allen inwoners van Heerhugowaard en in de leeftijd van 22 en 25 jaar, werden aangehouden.

Inbraak in auto

Alkmaar, maandag 21 maart 2005

Op maandagmorgen omstreeks 02.45 uur zag een bewoner van de Prins Hendrikstraat in Alkmaar dat een man aan het inbreken was in zijn auto, die op straat geparkeerd stond. Nadat de man naar de inbreker had geschreeuw dat hij van zijn auto af moest blijven, vetrok de inbreker op de fiets in de richting Blekerslaan. Het ging om een donker getinte man met een leeftijd tussen de 20 en 30 jaar oud. Hij droeg een witte pet en een wit trainingsjack. De verdachte werd in de omgeving niet meer aangetroffen. Uit de auto bleek de radioCDspeler te zijn ontvreemd.

Alcoholcontrole

Alkmaar, maandag 21 maart 2005

Op maandagmorgen omstreeks 03.10 uur moest een 37-jarige vrouw uit Alkmaar bij een alcoholcontrole op de Laan van Athene blazen. De vrouw was opgevallen omdat zij in een personenauto reed zonder enige verlichting. Ook reageerde de vrouw aanvankelijk niet op het stopteken. Zij bleek teveel alcohol te hebben gehad. De vrouw blies 585 ug/l. Dat is tweeëneenhalf keer het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Zij kreeg een proces-verbaal en moest haar rijbewijs inleveren.

Bromfietser gewond

Warmenhuizen, maandag 21 maart 2005

Op maandagmorgen omstreeks 06.00 uur reed een 45-jarige man uit Warmenhuizen op een bromfiets over de Rekerkoogweg in zijn woonplaats. Hij reed in de richting Schoorldam toen hij plots tegen een grijze rolcontainer aanbotste die midden op de rijbaan stond. De man kwam ten val en moest voor behandeling worden overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar. Hij had mogelijk arm- en schouderletsel.

Diefstal buitenboordmotor

Medemblik, zaterdag 19 maart 2005

Tussen vrijdag 13.30 uur en zaterdag 10.00 uur, werd ingebroken in een zeiljacht die lag afgemeerd aan de Westerhaven in Medemblik. Van de boot werden de buitenboordmotor en een reddingsvlot ontvreemd. De buitenboordmotor was een grijze Yamaha langstaart. Het reddingsvlot was van het merk Plastimo, type Offshore.

Diefstal boot met trailer

Bovenkarspel, zondag 20 maart 2005

Tussen vrijdag 19.00 uur en zondag 09.00 uur werd een trailer met boot ontvreemd vanaf een erf aan de Eg te Bovenkarspel. De combinatie stond op een stuk terrein naast de woning. Het ging om een witte polyester boot, merk Uttern, type 4602. De boot was rondom voorzien van een zwarte rubberband. De boot had een lengte van 4,60 meter en een breedte van 1,80 meter. De boot was voorzien van een stuurconsole. Op het moment van de diefstal was de boot niet voorzien van een buitenboordmotor. De boottrailer is van het merk Damco en zilverkleurig.

Vernieling

Hoorn, zaterdag 19 maart 2005

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden ramen ingegooid bij het Taborcollega aan de Nieuwe Steen te Hoorn. De twee vernielde ramen zaten op de eerste verdieping. In verband met eerdere vernielingen werden al rolluiken voor de ramen op de begane grond aangebracht. In deze rolluiken zaten ruim twintig diepe putten, die vermoedelijk ook zijn veroorzaakt doordat er met stenen tegenaan werd gegooid.

Doorrijder

Den Burg, maandag 21 maart 2005

Op maandagmorgen omstreeks 10.35 uur reed een 15-jarig meisje uit Den Burg over de Beatrixlaan in haar woonplaats. Vanuit tegengestelde richting kwam een personenauto aangereden die op de verkeerde weghelft reed. Om een aanrijding te voorkomen moest het meisje uitwijken. Zij raakte hierbij een stoeprand en kwam ten val. Het meisje liep daarbij schaafwonden en kneuzingen op. De automobilist reed vervolgens door. De politie Texel zoekt getuigen van dit incident. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844.