Politie Zeeland


---

W-1536-2005 Beroofd Vlissingen
Politie Zeeland stelt een onderzoek in naar een beroving die gisteravond tussen 17.30 uur en 18.30 uur heeft plaatsgevonden in de Hogeweg in Vlissingen.
Een 51-jarige Vlissinger is van zijn portemonnee, met daarin enkele honderden euro's, beroofd toen hij op de Hogeweg liep. Hij werd aangesproken door een man op een fiets toen hij even later merkte dat zijn portemonnee uit zijn zak weggenomen was. Het signalement van de verdachte is: Een blanke man van ongeveer 30-35 jaar, een mager postuur, met zwarte korte haren. De man was ongeveer 1.80 meter lang. Hij ging er vandoor op een blauwe mountainbike.

W-1537-2005 Autoinbraak Vlissingen
Vannacht is ingebroken in een geparkeerde auto op de Adriaen Coortelaan in Vlissingen.
Het is niet bekend of er iets weggenomen is uit de auto. Bij de inbraak is de auto wel beschadigd. Hoe groot de schade is is niet bekend.
Ook werd ingebroken in een auto in de Constantijn Huijgenslaan in Vlissingen. Hier werd audioapparatuur weggenomen. Ook hier is geen schadebedrag bekend.

R-1538-2005 Verduistering auto's in regio
Politie Zeeland stelt een onderzoek in naar de verduistering van personenauto's bij verschillende garagebedrijven in de regio.
In de afgelopen anderhalve week heeft een man bij (in ieder geval) drie bedrijven auto's meegenomen voor een proefrit. Na een afspraak te hebben gemaakt over het tijdstip van terugbrengen van de auto's bleef de man echter weg. De auto's zijn later wel teruggebracht bij de dealers.

Z-1539-2005 Vrachtwagen over de kop Kloosterzande
Omstreeks 07.23 uur vanmorgen is een vrachtwagen, beladen met aardappels, op zijn kop in een sloot terecht gekomen.
De bestuurder, een 26-jarige man uit de gemeente Hulst, voelde dat de combinatie ging schuiven in de bocht. De vrachtwagen en aanhanger schoot over de kop een sloot in op de Kruispoldersedijk in Kloosterzande. De chauffeur had een beetje last van zijn schouder, hij ging zich onder behandeling stellen van zijn huisarts. De combinatie is door een takelbedrijf geborgen.

Z-1540-2005 Ingebroken in winkel Hulst
Tussen zaterdag 17.15 uur en zondag 09.30 uur is in een winkelpand aan de Bierkaaistraat in Hulst ingebroken.
Op het eerste gezicht is er niets weg uit de winkel. Wel is er schade aangebracht aan een deur. Een schadebedrag is nog niet bekend.

Z-1541-2005 Vernieling armaturen
Twee lichtarmaturen zijn, bij een woning aan de Carmelweg in Hulst, vernield.
De vernieling heeft plaatsgevonden tussen vrijdag 19.00 uur en zaterdag 08.45 uur. Een schadebedrag is nog niet bekend.

O-1542-2005 Diefstal uit auto, Burgh Haamstede
Afgelopen zondag is ingebroken in een auto op de Strandweg in Burgh Haamstede.
De auto stond tussen 12.30 en 13.30 uur geparkeerd. Uit de auto is geluidsapparatuur weggenomen.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.