Politie Zaanstreek-waterland


DEN ILP
Dode woningbrand geïdentificeerd
De politie heeft een brand in een vrijstaand woonhuis onderzocht waarbij vrijdag een stoffelijk overschot is gevonden. Uit sectie en verder onderzoek is gebleken dat de 52-jarige bewoonster bij de brand door verstikking in de rook om het leven is gekomen. Vermoedelijk is de brand op de begane grond door een elektrische storing ontstaan. De politie heeft met een gespecialiseerde hond gezocht naar geursporen van bepaalde brandversnellende stoffen. De bewoonster bevond zich tijdens de brand op de bovenverdieping die later door de brand is ingestort. Na de brand werd ook het stoffelijk overschot van de hond van de vrouw aangetroffen.

16:25 20-MRT-05
WORMERVEER, ZAANWEG
Inbreker overlopen
De politie heeft na wat zoeken een 31-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden die wordt verdacht van een poging tot inbraak bij een speelgoedwinkel. De man werd door een medewerker van de winkel gezien toen hij probeerde een zijdeur open te breken. Om bij de zijdeur te komen is de man vermoedelijk over een poort heen geklommen. Voor het openbreken van de deur werd gereedschap uit de schuur op het erf gebruikt. Zelfs een cirkelzaag werd ingezet om de deur te openen. Toen de verdachte merkte dat hij betrapt werd ging hij er vandoor. Door een zeer duidelijk signalement konden de politieagenten de man enige tijd later aanhouden, insluiten en in verzekering stellen. De man wordt ook als verdachte gehoord van een inbraak in een auto gepleegd in Purmerend in februari.

07:30 20-MRT-05
ZAANDAM, NOORDZEE EN OOST-DORSCH
Auto inbraken
Afgelopen weekeinde werden op de Noordzee, Rode Zee en bij de Oost-Dorsch meer dan tien auto's opengebroken. Van een aantal auto's werd een ruitje ingeslagen. Er waren ook voertuigen waarvan het portier met grof geweld was open gebogen. Diverse goederen werden uit de voertuigen meegenomen.

22:50 20-MRT-05
WORMERVEER, INDUSTRIEWEG
Computers weg na inbraak
De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak bij een bedrijf waarbij dertien computers zijn gestolen. Met een breekvoorwerp werd een raam opengebroken waardoor men binnen kon komen. Op zondagavond even voor tien uur werd het inbraakalarm van het bedrijf geactiveerd. De dieven bleken al verdwenen toen het bewakingsdienst na enkele minuten arriveerde. Eventuele getuigen kunnen bellen met wijkteam Wormerveer via 0900-8844.

00:51 21-MRT-05
ZAANDAM, BELGISCHESTRAAT
Auto uitgebrand
De politie onderzoekt een autobrand waarbij een personenauto geheel uitbrandde. De brandweer bluste de brand en kon een bouwkeet naast de auto redden van het vuur. De technische recherche onderzoekt hoe de brand is ontstaan.


04:19 21-MRT-05
ZAANDAM, HOGENDIJK
Dronken man aangehouden
Een 30-jarige Zaandammer is door de politie aangehouden wegens openbare dronkenschap en vernieling. De man werd door agenten in kennelijke staat van dronkenschap aangetroffen met een shirt onder het bloed en een snijwond in zijn arm. Vermoedelijk heeft de man zich verwond toen hij eerder probeerde op de Hogendijk door een ruit in te slaan een huis binnen te komen. De verdachte is voor een paar hechtingen naar het ziekenhuis gebracht en daarna ingesloten. Na verhoor, waarbij de man verklaarde zich niets van het gebeuren te herinneren, is hij in de ochtend vrijgelaten.

06:15 21-MRT-05
KOOG AAN DE ZAAN, JAN BESTEVAERSTRAAT
Inbraak drukkerij
Maandagmorgen tussen zes uur en kwart over zes is in een drukkerij ingebroken. Men is door een dakvenster binnengekomen en uit een kantoor werd een hoeveelheid muntgeld weggenomen. Enige weken geleden is op nagenoeg dezelfde wijze in de drukkerij ingebroken. De technische recherche doet voor het wijkteam Koog/Zaandijk het sporenonderzoek.

Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-210305


22:45-24:00 19-MRT-05
ZAANDAM, BURCHT/WESTZIJDE

Rijbewijs kwijt

Op de Burcht in Zaandam werd zaterdagavond een 39-jarige Zaandammer aangehouden wegens het rijden onder invloed. De automobilist had drie keer zoveel drank op als toegestaan. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Tijdens de alcoholcontrole op de Burcht en de Westzijde werden in totaal 120 bestuurders gecontroleerd en werden twee drankrijders aangehouden.
Op de JJ Allanstraat in Westzaan werd in de nacht van zaterdag op zondag ook nog een bestuurder aangehouden. Een 46-jarige man uit Assendelft had te diep in het glaasje gekeken en kreeg een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal.

17:00-17:25 20-MRT-05
ZAANDAM, PASCALSTRAAT

Nul drankrijders

Op de Pascalstraat in Zaandam werd zondagmiddag een alcoholcontrole gehouden. In een half uur tijd werden 29 blaastesten afgenomen van bestuurders die afkomstig waren van de sportvelden. Geen van hen had (teveel) gedronken. Wel werd één boete uitgedeeld wegens het niet dragen van de autogordel.


---

6:00-22:00 20-MRT-05
ASSENDELFT, NAUERNASEWEG
ZAANDAM, HOUTVELDWEG

Onder invloed

Op de Nauernaseweg in Assendelft en de Houtveldweg in Zaandam werd zondagmiddag een alcohol- en een gordelcontrole gehouden. Op de Houtveldweg werd een 42-jarige Zaandammer aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man had bijna twee keer zoveel drank op als toegestaan. Voor het niet dragen van de gordel kregen achttien mensen een boete en verder werden nog drie boetes uitgedeeld voor het onnodig voeren van mistlicht, het rijden zonder licht op een fiets en het rijden zonder rijbewijs. Tijdens de controle werden driehonderd blaastesten afgenomen.

10:00-12:00 20-MRT-05
ZAANDAM, KEPPLERSTRAAT

zeventig km per uur te hard en door rood

Tijdens een snelheidscontrole op de Kepplerstraat in Zaandam werd zondagochtend een hoogste snelheid gemeten van 123 km per uur. De automobilist reed behalve veel te hard ook door het rode licht. Op de Kepplerstraat geldt een snelheidslimiet van 50 km per uur.

20-MRT-05
MIDDELIE, PROVINCIALEWEG N247
44 km per uur te hard
Zondag werden op de N247 in Middelie en Beets en op de Schermerhornerweg in de Noord-Beemster snelheidscontroles gehouden. In Middelie werd een hoogste snelheid gemeten van 124 km per uur. Het aandeel hardrijders was het grootst in Beets, hier reed dertien procent van alle bestuurders harder dan de toegestane 80 km per uur. In de Noord-Beemster was het overtredingspercentage het laagst. Eén op de twintig bestuurders overschreed de snelheidslimiet. Op alle controleplaatsen gold een maximumsnelheid van 80 km per uur.


---- --