Ingezonden persbericht


LaCie Ethernet Disk mini: direct 500 gigabyte aan bestanden delen via netwerk

Plug&Play zonder stuurprogramma's, toegangsrechten eenvoudig in te stellen

Amsterdam, 21 maart 2005 - LaCie introduceert de Ethernet Disk mini, een betaalbare externe netwerkschijf voor thuis of op kleine kantoren. Met de Ethernet Disk mini kunnen gebruikers direct tot 500 gigabyte aan bestanden delen via een ethernet-verbinding, zonder stuurprogramma's te installeren. Bovendien heeft het station een USB 2.0-aansluiting voor snellere en persoonlijke toegang tot gegevens. De schijf is geschikt voor zowel Windows- als Mac- en Linux-systemen.

De LaCie Ethernet Disk mini, die speciaal is ontworpen voor thuisnetwerken en netwerken op kleine kantoren, is direct aan te sluiten op een netwerkpoort zonder enige netwerkkennis. Via een webinterface kan de netwerkbeheerder de toegangs-, lees- en schrijfrechten per gebruiker en bestand bepalen. Bevoegde gebruikers hebben direct toegang tot gegevens op de LaCie Ethernet Disk mini en kunnen gegevens opslaan na invoer van hun persoonlijke aanmeldingsnaam en wachtwoord.

"LaCie weet dat mensen meer willen dan alleen maar gegevens opslaan. Zij willen bestanden uitwisselen met collega's of video's delen met hun familie", aldus Ward Bauwens, Area Manager Benelux bij LaCie. "Met onze Ethernet Disk mini, die zowel ethernet- als USB-connectiviteit biedt, wordt dit een fluitje van een cent."

Het station, dat uit robuust hittebestendig aluminium is vervaardigd, is duurzaam genoeg om vaak te transporteren tussen bijvoorbeeld huis en kantoor. De originele, stijlvolle d2-harde schijf kan worden gestapeld, in een rek gemonteerd of rechtop worden geïnstalleerd om ruimte op een bureau te besparen.

Verkrijgbaarheid
De LaCie Ethernet Disk mini 250GB en 400GB zijn leverbaar vanaf maart 2005, en de 500GB is verkrijgbaar vanaf april 2005 voor onderstaande adviesprijzen. Meegeleverd worden alle benodigde kabels, een externe voedingseenheid, een standaard voor het rechtop installeren van het station op een bureau, de cd-rom met hulpprogramma's van LaCie en de Silverkeeper-back-upsoftware voor de Mac. Meer informatie: http://www.lacie.com/nl/products/product.htm?pid=10034.

SKU 300938EK LaCie Ethernet Disk mini 250GB EUR 249 exclusief BTW SKU 300950EK LaCie Ethernet Disk mini 400GB EUR 411 exclusief BTW SKU 300951EK LaCie Ethernet Disk mini 500GB EUR 545 exclusief BTW

LaCie
LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor pc- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, Design by F.A. Porsche en Neil Poulton. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431). De producten van LaCie zijn in Nederland onder meer verkrijgbaar bij gespecialiseerde LaCie-dealers. Voor meer informatie: www.lacie.nl.

Voor meer informatie, fotomateriaal en testverzoeken: Progress Communications
Birthe Steenvoorden
Telefoon: 020-363 11 52
E-mail: birthe@progresscommunications.nl
www.progresscommunications.nl

LaCie
Ward Bauwens
Telefoon: 0900 225 22 43 (lokaal tarief)
E-mail: wbauwens@lacie.com
www.lacie.nl