Politie Midden- en West Brabant

Arrestaties in onderzoek naar schietincident Tilburg

TILBURG, 21 maart 2005

TILBURG: De Tilburgse politie heeft in het onderzoek naar het schietincident dat op 27 februari jl. plaats vond aan de Korte Heuvel een 18-jarige Rotterdammer en twee Tilburgers van 24 en 20 jaar aangehouden. Het drietal wordt verdacht van betrokkenheid bij deze schietpartij. De verdachten zitten nog vast. De politie denkt met de aanhoudingen een belangrijke doorbraak in het onderzoek te hebben bereikt.

In de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 februari jl. ontstond omstreeks 04.30 uur nabij de ingang van een horecazaak aan de Korte Heuvel een vechtpartij. Uit het verhoor van diverse getuigen blijkt dat ter plaatse een groep mensen stond te wachten om de zaak binnen te gaan. Een groep uitgaanders kreeg ruzie met enkele wachtenden in de rij omdat ze wilden voordringen. Er ontstond daarbij een vechtpartij. Agenten van het horecatoezicht kregen een melding van deze vechtpartij. Ter plaatse hoorden zij dat er geschoten werd. Vanwege de schoten begonnen mensen diverse kanten op te rennen. Bij het incident bleken vier mensen licht gewond geraakt te zijn. Bij een van de slachtoffers schampte een kogel af op zijn broeksriem. Door de Tilburgse politie werd een Team Grootschalige Opsporing met tien rechercheurs geformeerd die de zaak in onderzoek nam. Er zijn in het onderzoek enkele tientallen getuigen gehoord. Tevens zijn camerabeelden uitgekeken die opgenomen worden tijdens het horecatoezicht. De recherche kwam door het onderzoek op het spoor van de verdachten.

Dinsdag 15 maart jl. heeft de politie in Tilburg een 20-jarige Tilburger en een 18-jarige Rotterdammer aangehouden. Deze verdachten zijn op donderdag 17 maart jl. in bewaring gesteld. Zaterdagavond 19 maart jl. heeft de politie in Rotterdam een 24-jarige Tilburger aangehouden die eveneens van betrokkenheid bij de schietpartij verdacht wordt. Deze verdachte is zondagmiddag door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld. Hij wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Auteur: Willem van Hooijdonk