FNV

Alternatief plan tegen zwaar werk bij KLM

Bij de KLM heeft FNV Bondgenoten een eigen plan gemaakt waardoor werknemers met zwaar werk gezond hun pensioen in dienst van de luchtvaartmaatschappij kunnen halen.
De werkgever heeft voorgesteld om medewerkers met fysiek zware functies nog maar voor hooguit vijf jaar een arbeidsovereenkomst aan te bieden. Dat voorstel is door de vakbond ondubbelzinnig afgewezen.

"Het gaat er juist om dat de KLM het zware werk van het grondpersoneel zo inricht dat mensen lang bij deze werkgever actief kunnen blijven", zegt vakbondsbestuurder Jan van den Brink. "De oplossing van de directie is wel erg simpel. Is het werk zwaar, doe het dan kort en zoek snel een andere baan. Je pensioen halen bij de KLM wordt zo onmogelijk gemaakt."

Zwaar werk is een belangrijk onderwerp bij de lopende onderhandelingen over een nieuwe cao bij de KLM.

Het alternatieve plan van de onderhandelingsdelegatie van FNV Bondgenoten voorziet in maatwerk per afdeling dat arbeidsongeschiktheid voorkomt. Zo kan zwaar werk verlicht worden door andere roosters, gebaseerd op minder uren. Maar ook roulatie op werkplekken, aandacht voor de samenstelling van ploegen, functieverbreding en een snellere doorstroming in functies kunnen helpen.

Hieronder kunnen de leden van FNV Bondgenoten bij de KLM het laatste pamflet van de onderhandelingsdelegatie ophalen. Attachments:
pamflet KLM.pdf