PERSBERICHT - 2005-03-21

Friesland klaar voor goed toeristenseizoen

Friesland verwacht met Pasen een vrij rustige start van het nieuwe toeristenseizoen. Doordat Pasen dit jaar vroeg valt, heeft het Friese bedrijfsleven overal nog genoeg plaats. Veel bootverhuurders en campings kunnen merken dat er 3 weken geleden nog een dik pak sneeuw lag. Pas de laatste dagen trekt het aantal boekingen aan.

Volgens directeur Paul van Gessel van Fryslân Marketing is het Fries bedrijfsleven positief gestemd over het seizoen 2005. Een vroege rustige Pasen is geen graadmeter voor het verloop van het komende seizoen. Consumenten boeken steeds later en gebruiken steeds meer het internet; vooral voor weekendjes en kort verblijf scoort Friesland goed. De nieuwe promotiecampagne voor Friesland houdt daar rekening mee. Ook de komende maanden investeert Friesland veel in de promotiecampagne.

Hotels met speciale arrangementen doen het deze Pasen goed. De vaste bezoekers van campings en jachthavens zien Pasen traditioneel als de start van het nieuwe seizoen. Het zal sterk van het weer afhangen of daar op het laatste moment nog veel extra gasten bijkomen. De bungalows verwachten een goede Pasen. Volgens de VVVs doen vooral de Waddeneilanden het goed.