Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 21 maart 2005

Agenten vinden harddrugs bij man uit Tilburg

TILBURG Bij een 37-jarige man uit Tilburg hebben agenten gistermiddag rond tien voor zes op de Spoorlaan in Tilburg zes bolletjes met harddrugs in beslag genomen. In het dashboardkastje troffen de agenten ook nog een mes aan. Hiervan deed de Tilburger afstand. De agenten kwamen de drugs op het spoor toen zij de 37-jarige Tilburger, die in gezelschap was van een 24-jarige plaatsgenoot, iets weg zagen moffelen. Dat bleken de zes bolletjes met harddrugs te zijn. Tegen de Tilburger wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie onderzoekt beroving van 46-jarige Tilburger

TILBURG De politie heeft gisteravond van een 46-jarige man uit Tilburg een aangifte opgenomen terzake straatroof. De beroving werd gisteravond tussen zes uur en halfzeven gepleegd aan de Berkenrodelaan in Tilburg. Het slachtoffer werd daar door de straatrover geslagen en geschopt en in zijn hand gebeten. De straatrover is er vandoor gegaan met een tasje van het slachtoffer. Daarin zaten onder andere een portemonnee met 20 euro, een paspoort en een giropas.

Tilburgse vrouw beledigt agenten

TILBURG Aan de Dolomietenweide in Tilburg hebben agenten gisteravond rond kwart voor acht een 50-jarige vrouw uit deze stad aangehouden. Zij schold de agenten uit. De vrouw was betrokken bij een meningsverschil waarbij de betrokken partijen nogal met de nodige stemverheffing met elkaar communiceerden. Als de agenten de bekvechtenden willen scheiden worden zij door de vrouw beledigd. Na verhoor is de vrouw met een dagvaarding weer in vrijheid gesteld.

TILBURG Aan de Bredaseweg in Tilburg hebben agenten vannacht rond tien over halftwee een 35-jarige man uit deze stad aangehouden. Bij een controle beledigde de Tilburger de agenten.

TILBURG Aan de Zwartvenseweg hebben agenten vannacht om kwart voor twee een 29/jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij beledigde agenten toen zij hem op zijn rijgedrag aanspraken.

Tilburgse jongen raakt gewond na ritje op bromfiets

TILBURG Een 14-jarige Tilburgse jongen raakte gisteravond rond acht uur gewond toen hij op de bromfiets van een vriendje ten val kwam. De jongen bloedde behoorlijk en had last van zijn nek. Ambulancepersoneel heeft het slachtoffer voor nader onderzoek naar het
TweeStedenziekenhuis in Tilburg gebracht. De Tilburgse jongen mocht de bromfiets even lenen van een vriendje. Maar de remmen van dit voertuig waren kapot en werkten niet.

Politie haalt dronken automobilisten van de weg

TILBURG Aan de Spoorlaan in Tilburg hebben agenten gisteravond om tien over tien een 40-jarige man, die zonder vaste woon- of verblijfplaats is, met zijn auto van de weg gehaald. Surveillerende agenten zagen de man met zijn stationwagen over de Spoorlaan en het rijgedrag van de man was aanleiding om hem te controleren. Bij deze controle bleek dat de man gedronken had. In het politiebureau blies de man 1.86 promille. In verband met dit hoge alcoholpromillage is het rijbewijs van de man ingevorderd. Hij kreeg verder een rijverbod van 9 uur en de politie maakt proces-verbaal op.

TILBURG Aan de Noordhoekring in Tilburg hebben agenten vannacht om halféén een 35-jarige Tilburger aangehouden. Dat deden de agenten toen bij controle bleek dat de man met te veel drank op achter het stuur van zijn auto zat. In het politiebureau blies de man iets meer dan
1.30 promille. Het rijbewijs van de Tilburger hebben de agenten ingevorderd. De man kreeg een rijverbod van zes uur en de politie maakt tegen de man proces-verbaal op.

Agenten halen potentiële inbreker van de weg

MOERGESTEL Vannacht om tien over halféén hebben agenten aan de Stappert in Moergestel een 67-jarige man uit De Meern aangehouden. Hij werd aan de Stappert in Moergestel aangehouden met inbrekerswerktuigen en dat is volgens de Algemeen Plaatselijke Verordening verboden. Ook in de auto van de man die hij aan de Kloosterstraat had geparkeerd troffen de agenten inbrekerswerktuigen aan.

Agenten pakken man op na mishandeling

TILBURG Aan het Piusplein in Tilburg hebben agenten vannacht rond tien over halfdrie een 25-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij wordt verdacht van de mishandeling van een 26-jarige plaatsgenoot. Zonder dat daar ook maar aanleiding voor was, werd het slachtoffer door de Tilburger mishandeld. De politie heeft vannacht van het slachtoffer een aangifte opgenomen en verschillende getuigen van de mishandeling gehoord.

Auteur: Carel Bouman