Vlaamse overheid

PERSMEDEDELING VAN FIENTJE MOERMAN VICE-MINISTER-PRESIDENT EN VLAAMS

MINISTER VAN ECONOMIE, ONDERNEMEN, INNOVATIE, WETENSCHAP EN

BUITENLANDSE HANDEL 21/03/2005

Code voor deugdelijk bestuur bij KMO's positief voor Vlaamse economie

Volgens Vlaams Minister van Economie MOERMAN zal de toepassing van een code voor deugdelijk bestuur voor niet-beursgenoteerde ondernemingen een positief gevolg hebben voor de Vlaamse economie.
Het ontwerp van een code van corporate governance voor niet- beursgenoteerde Belgische bedrijven werd vandaag afgerond. De zogenaamde "code-Buysse" heeft tot doel de bestuursstructuren en besluitvormingsprocessen van niet- beursgenoteerde ondernemingen efficiënter, doorzichtiger en objectiever maken.

"Het gros van de Vlaamse bedrijven zijn familiale, niet- beursgenoteerde ondernemingen. Deze kleinere bedrijfsstructuren hebben baat bij een dergelijke gedragscode. Door aan kwaliteitsmanagement te doen, kunnen zij hun groeikansen op een meer doelmatige manier realiseren", stelt Minister Moerman.

Minister Moerman benadrukt het direct positief effect van deze corporate governance code voor de Vlaamse economie. "Recente boekhoudschandalen in Europa tasten de fundamenten aan van de moderne economie die gebaseerd is op een correcte en zorgvuldige verslaggeving. Een code van deugdelijk bestuur voor kleine en middelgrote ondernemingen stimuleert het planmatig en efficiënt managementproces van deze bedrijven", besluit Minister Moerman.

Persinfo : Annemie Nijs, woordvoerster van minister Moerman - tel. (02) 552 61 11 - gsm. 0475 77 26 93 e-mail : persdienst.moerman@vlaanderen.be