Ingezonden persbericht


JUNIPER NETWORKS BEHOUDT LEIDERSPOSITIE IN GROEIMARKTEN BEVEILIGINGSTECHNOLOGIE

Leider in SSL VPN-markt en leverancier meest geleverde IDP-oplossingen

Schiphol-Rijk, 21 maart 2005 - Juniper Networks (Nasdaq: JNPR) is volgens een rapport van Infonetics Research marktleider op het gebied van Secure Socket Layer Virtual Private Network (SSL VPN). Dit blijkt uit het recente rapport 'Network Security Appliances and Software Quarterly Worldwide Market Share and Forecasts for 4Q04'. Volgens het rapport had Juniper Networks voor wat betreft omzet in het vierde kwartaal van 2004 een marktaandeel van 42 procent voor SSL VPN-producten. In het volledige jaar 2004 bedroeg dit aandeel 46 procent. Naar verwachting zal deze markt in 2008 een totale waarde van 554 miljoen dollar hebben.

"Juniper heeft een sterke marktpositie en was gedurende 2004 marktleider op het gebied van SSL VPN", zegt Jeff Wilson, Senior Analist bij Infonetics Research. "Er is momenteel een grote vraag naar SSL VPN's, met name in de EMEA-regio en Azië. Naar verwachting zal de omzet voor SSL VPN gateways in het vierde kwartaal van 2005 met 99% gegroeid zijn. Nieuwe SSL VPN-producten voor het MKB en lokale mogelijkheden zijn een teken dat zowel de technologie als de markt volwassen wordt. Juniper biedt bewezen oplossingen en is daardoor in staat de kansen binnen deze groeimarkten optimaal te benutten."

David Flynn, Vice-President Security Products Group van Juniper Networks: "Onze huidige leiderspositie is het resultaat van voortdurende innovatie en aandacht voor klanten over de gehele wereld. Onze visie op veilige en gegarandeerde netwerken vindt gehoor bij alle klanten. De wereldwijde inzet van onze producten blijft toenemen, zodat we onze positie als marktleider voor SSL VPN en IDP kunnen behouden en versterken."

Uit het rapport blijkt ook dat Juniper met een aandeel van 30% van het aantal geleverde oplossingen marktleider is op het gebied van netwerkgebaseerde Intrusion Detection and Protection-producten. Klanten erkennen de waarde van de IDP-producten van Juniper Networks NetScreen. Het bedrijf biedt een apparaat voor real-time signalering en preventie van aanvallen op applicatieniveau nog vóór ze potentiële slachtoffers bereiken.

###

Over Juniper Networks
Juniper Networks verandert de netwerkbranche door klanten met hoogwaardige netwerk- en beveiligingsoplossingen concurrentievoordeel te bieden. Juniper Networks wil dat zijn klanten strategische waarde uit hun netwerken kunnen genereren. Tot de klanten behoren wereldwijde netwerkoperators, grote ondernemingen, overheidsorganisaties en onderzoeks- en onderwijsinstellingen. De netwerk- en beveiligingsoplossingen komen tegemoet aan de complexe eisen op het gebied van omvang, beveiliging en prestaties van de meest veeleisende netwerken in de gehele wereld.