Gemeente Stein


Informatie avond over revisievergunning Chemelot 21-03-2005

De site Chemelot is een bedrijventerrein, gelegen in de gemeenten Sittard-Geleen en Stein, en omvat het voormalige bedrijventerrein DSM-Geleen, bestaande uit de locatie Noord en Zuid, een gedeelte van het Industrieterrein Havengebied Stein (de voormalige DSM-haven Stein), de integrale afvalwaterzuiveringsinstallatie (IAZI) van DSM in Stein en de grondstroken tussen het industrieterrein Havengebied Stein en de locatie in Geleen waarover de transportleidingen en de (interne) spoorlijn loopt.

Tot 2002 waren alle installaties op de site Chemelot, toen nog bedrijventerrein DSM geheten, eigendom van DSM NV of van samenwerkingsverbanden van DSM NV met andere rechtspersonen. Dit bedrijventerrein werd toen gezien als één inrichting in de zin van de Wet milieubeheer, onderverdeeld in verschillende deelinrichtingen.

Bij de verkoop van verschillende installaties aan Sabic Europetrochemicals B.V. in 2002, moest opnieuw bekeken worden of de site Chemelot nog steeds gezien kon worden als één inrichting in de zin van de Wet milieubeheer.

Met de vergunningprocedure voor een revisievergunning voor de gehele site Chemelot, waarvoor het ontwerpbesluit nu is opgesteld, wordt invulling gegeven aan deze verplichting.

informatieavond
Tijdens deze avond wordt door de provincie uitleg gegeven hoe en waarom deze nieuwe vergunning tot stand gekomen is. De informatie avond is vooral informatief van karakter en vindt op woensdag 23 maart van 19.30 en 21.30 uur plaats in 't volkshoes, Pastoor Schoenmaeckersstraat 8 Geleen-lindheuvel.
De vergunning ligt medio april ter inzage in het gemeente huis, let op de publicaties hierover voor de precieze datum.