Gemeente Den Haag

maart 2005
Openbare basisschool Het Startpunt onthult beschilderde hal (16 maart)

Moorse motieven maken van de schoolhal op de openbare basisschool Het Startpunt een aantrekkelijk centrum van de school. De leerlingen van groep zeven hebben in samenwerking met Het Koorenhuis en beeldend kunstenaar Rianne de Letter de hal verfraaid. Op 22 maart 2005 om 14.30 uur worden de schilderingen in de hal feestelijk onthuld door de leerlingen zelf.

Alle kinderen van de school passeren deze hal meerdere malen per dag en ook ouders komen vaak in de hal van de school. Daarom wilde de schoolleiding van Het Startpunt dat de schoolhal een aantrekkelijk centrum van de school zou worden. Voor de verfraaiing van de hal heeft de school gebruik gemaakt van het geld dat zij wonnen met de 'Gulden Klinker'. Dit is een prijs die de gemeente Den Haag heeft ingesteld. Alle Hagenaars die samen iets doen om hun omgeving leefbaarder te maken - of dat nu buurtbewoners, winkeliers of scholieren zijn - kunnen de Gulden Klinker krijgen. De school heeft de leerlingen van groep zeven betrokken bij het ontwerpen en uitvoeren van een grote schildering in de schoolhal.

In samenwerking met Het Koorenhuis, centrum voor kunst en cultuur, kregen de leerlingen zes workshops. Tijdens deze workshops hebben ze ontwerpen gemaakt, geïnspireerd op de Moorse motieven. De eindontwerpen zijn geschilderd op de bogen en raamvlakken in de hal, waardoor de hal een kleurige en vrolijke uitstraling heeft gekregen.

De workshops en de schilderingen hebben plaatsgevonden in de periode januari tot en met maart 2005. Gerard Ram van het Koorenhuis heeft leiding en ondersteuning gegeven aan de uitvoering van het plan. Rianne de Letter, beeldend kunstenaar en docent beeldende kunst, heeft de workshops begeleid. De heer Ram en mevrouw De Letter zijn ook aanwezig bij de onthulling. Voor mevrouw De Letter is dit kunstproject extra feestelijk, aangezien zij hierna met pensioen gaat.