Gemeente Den Haag

maart 2005
Gemeente stimuleert toegankelijkheid gebouwen voor gehandicapten (15 maart)

Het College van B&W in Den Haag presenteert vandaag de nieuwe stimuleringsregeling toegankelijkheid. Organisaties in Den Haag krijgen via deze regeling maximaal 10.000 euro om bouwkundige aanpassingen te doen. Deze aanpassingen moeten de toegankelijkheid van het gebouw voor gehandicapten vergroten. Er is in totaal bijna 200.000 euro beschikbaar.

Een organisatie kan vijftig procent van de totale verbouwingskosten terugkrijgen van de gemeente, tot maximaal 10.000 euro. Een aanvraag moet wel aan enkele voorwaarden voldoen. De regeling geldt bijvoorbeeld alleen voor verbouw van bestaande, voor publiek toegankelijke gebouwen.

Van het totale budget is ruim 90.000 euro speciaal bedoeld voor betere toegankelijkheid van horecagelegenheden. Meer informatie over de regeling en een overzicht van alle voorwaarden staat op www.denhaag.nl.

De gemeente Den Haag stimuleert dat mensen met een handicap volwaardig kunnen meedoen in de Haagse samenleving. Goed toegankelijke gebouwen in de stad zijn daarbij erg belangrijk. De stimuleringsregeling loopt tot eind 2006.