Gemeente Eersel


Nieuwsberichten

21-03-2005
Boomfeestdag 2005: gemeente Eersel 200 beuken en 3000 struiken rijker

Op woensdag 16 maart jl. vond de jaarlijkse Nationale Boomfeestdag plaats. Dit jaar was het thema 'Bomen en Dieren'. De gemeente Eersel deed voor de 38e keer mee. Gelijktijdig op twee locaties, dit jaar op industrieterrein Meerheide in Eersel en op een perceel aan de Buikheide tussen Vessem en Wintelre, werden er in totaal 200 beuken en 3000 struiken geplant. Zo'n 225 kinderen van de basisscholen uit Eersel, Duizel, Steensel en Knegsel verleenden hieraan hun medewerking. De wethouders Riekje Stilma-Flinkenflögel en Henri Wijnands waren daarbij aanwezig.
Burgemeester Henny Houben-Sipman plantte een jubileumboom (moseik) aan de Hollandse Hoeve, op de kop van de vijver in wijk Kortkruis in Eersel. Dit gebeurde ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van IVN Eersel-Bergeijk.
Met deze deelname heeft de gemeente wederom een bijdrage kunnen leveren aan (de bewustwording van) een gezond leef- en woonklimaat.

In het kader van en aansluitend op de boomfeestactiviteiten hebben buurtbewoners van het Zuiderpark in Eersel op vrijdag 18 maart jl. hun 'eigen' plantdag gehouden. De gemeente Eersel is de buurt tegemoet gekomen met diverse struiken waarmee het park gedeeltelijk herplant kon worden. Veel omwonenden vonden dat het Zuiderpark te kaal was geworden en hebben (samen met de gemeente en de WVK) de schop ter hand genomen om hun park aan te kleden met nieuwe struiken.