Gemeente Son en Breugel


MOBITAXX, nieuw in Son en Breugel

Op dit moment is de gemeente Son en Breugel druk bezig met de invoering van Collectief Vraagafhankelijk Vervoer (CVV). Met ingang van 1 april 2005 zal dit vervoer in onze gemeente gebruikt gaan worden onder de naam MOBITAXX.

Wat is Collectief Vraagafhankelijk Vervoer precies? Collectief Vraagafhankelijk Vervoer (CVV) is een openbaar vervoersvoorziening waarmee u van deur tot deur kunt reizen. U wordt per taxi of taxibus vervoerd, die u deelt met anderen. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om ritten te combineren, waardoor u in de praktijk minder betaalt dan voor een gewone taxi. Iedereen kan van dit vervoer gebruik maken tegen het standaardtarief van 4,00 per persoon per zône. Een zône is gemiddeld 4 km. Vanuit uw huisadres in Son en Breugel kunt u maximaal 5 zônes afleggen.

Spelregels in het kort


* Wanneer u gebruik wil maken van de Mobitaxx kunt u telefonisch contact opnemen met het taxibedrijf Botax, telefoonnummer 040 20 14 000Hier kunt u zich gratis laten registreren als gebruiker (dit is eenmalig) en ontvangt u een inschrijfformulier en een informatiefolder met de zônekaart

* U geeft uw naam, adres en uw pasnummer) door
* U zegt waar u naar toe wilt en hoe laat u wilt worden opgehaald. U kunt meteen de terugreis reserveren

* Het taxibedrijf vertelt u hoe laat de Mobitaxx ongeveer bij u is en hoeveel de rit kost

* U zorgt dat u op het afgesproken tijdstip klaarstaat, zodat u meteen kunt instappen zodra de taxi arriveert. De Mobitaxx kan 15 minuten later op uw plaats van bestemming arriveren in verband met de bestemming van eventuele medereizigers. U reist namelijk niet altijd alleen.

* De Mobitaxx rijdt van maandag tot en met donderdag van s'morgens 07.00 uur tot 'savonds 01.00 uur. Van vrijdag tot en met zondag en op feestdagen rijdt Mobitaxx van smorgens 07.00 uur tot savonds 02.00 uur.

Reductietarief voor 65 plussers en voor mensen met een functiebeperking

De gemeente kent een reductietarief voor twee groepen:


* mensen van 65 jaar of ouder (afhankelijk van de inkomenssituatie)
* mensen die vallen onder de Wet voorzieningen gehandicapten (WVG)

Deze twee groepen zijn door de gemeente persoonlijk schriftelijk geïnformeerd over de spelregels die specifiek voor hen gelden. Daarnaast zijn zij uitgenodigd voor een aantal
informatiebijeenkomsten. Deze informatiebijeenkomsten werden bijzonder goed bezocht.

Voor diegenen die niet in de gelegenheid waren om de informatieavonden te bezoeken en toch nog vragen hebben over het Mobitaxx-vervoer en de Mobitaxx-pas, kunnen contact opnemen met de gemeente Son en Breugel, mevrouw A. van Vliet, telefoonnummer 0499 491491. Hier kunt u ook de folder opvragen, die specifiek bedoeld is voor 65 plussers en voor mensen met een functiebeperking.