Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


21 maart 2005


Varsselder - Gehele bovenverdieping woning door brand verwoest


Van een woning aan de Brinkweg is zondagmorgen de gehele bovenverdieping door brand verwoest. Passanten en buren zagen rond 11.40 uur rook uit het rieten dak komen en waarschuwden de bewoners en de hulpdiensten. De brandweerkorpsen uit Doetinchem en Oude IJsselstreek werden ingezet om de brand te blussen. De boerderij van de buren werd door de brandweer uit voorzorg nat gehouden. De brandweer heeft samen met de bewoners zoveel mogelijk spullen uit de woning gehaald. De brand is vermoedelijk ontstaan door een lek in de schoorsteenpijp. De schade is enorm: de gehele bovenverdieping is verwoest en de benedenverdieping van de woning stond onder water.


Vorden - Diefstal uit auto


Zondagmiddag werd uit een auto, geparkeerd op de parkeerplaats bij kasteel Hackfort aan de Baakseweg en tas met daarin onder andere een rijbewijs en een portemonnee weggenomen. Dit moet gebeurd zijn tussen 16.30 en 17.15 uur. Mogelijk dat er mensen die iets verdachts gezien hebben. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie en kunnen bellen naar 0900 8844.


Doetinchem - Automobilist rijdt bromfietser aan


Een 35 jarige automobilist uit Doetinchem wilde zondagmiddag (20/3) rond 17.20 uur aan de Antillenstraat wegrijden vanaf een parkeerplaats. Hij zag hierbij een 17 jarige bromfietser uit Doetinchem over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De bromfietser bleef hierbij echter ongedeerd. Uit onderzoek bleek dat de automobilist had gedronken en hij blies op het politiebureau 0,7 prom. De politie maakt proces verbaal op.


Varsseveld - Gewond na aanrijding


Een 72 jarige inwoonster uit Wateringen raakte zondagmiddag (20/3) gewond na een aanrijding. Een 24 jarige automobilist uit Heelweg reed rond 12.40 uur over de Idinkweg. Hij verleende op de kruising met de Terborgseweg aan een 55 jarige automobiliste uit Essen. Door de aanrijding raakte de 72 jarige passagiere van de Essense gewond. De vrouw werd met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Winterswijk - Fietsster raakt gewond


Een 73 jarige fietsster uit Winterswijk raakte zondagmiddag gewond na een aanrijding. Rond 17.10 uur wilde een 21 jarige automobilist uit Neede wegrijden vanaf een parkeerplaats aan de Spoorstraat. Hij reed eerst iets achteruit en hoorde opeens een gil. Hij remde onmiddellijk en zag de fietsster op zijn auto terechtkomen. De vrouw werd met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Waar de fietsster vandaan kwam is nog in onderzoek. De politie heeft de vrouw nog niet gesproken.


Doetinchem - Drankrijdster betrapt


Agenten hebben zondagavond bij controle op de Europaweg een 58 jarige automobiliste uit Didam betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De vrouw blies op het politieureau 1,69 prom. Het rijbewijs moest worden ingeleverd en de politie maakt proces verbaal op.


Een 24 jarige automobilist uit Doetinchem was in de nacht van zondag op maandag op de Heilslagseweg door onbekende oorzaak tegen een boom gebotst. Bleek dat de man had gedronken en hij blies1,2 prom. De man kan een boete tegemoet zien.


Doetinchem - Inbraak in woning


In een woning aan de Oude Terborgseweg werd zondag ingebroken. Men wist binnen te komen doordat een raam op de tochtstand stond. Weggenomen werden onder andere geld en sieraden. De politie heeft de inbraak in onderzoek.


Groenlo - Brand bij bedrijf


Zaterdagmiddag werd rond 15.20 uur een brand gemeld bij een bedrijf aan Den Sliem. De brandweer had de brand snel onder controle en de schade bleef beperkt. De brand was ontstaan in een afvalcontainer in een loods van het bedrijf.


Wehl - Losgebroken damherten zorgen voor gevaarlijke situatie


Twee losgebroken damherten zorgden maandagochtend (21/30 voor gevaarlijke situaties op de A18 onder Wehl. De dieren liepen in de berm en konden elk moment de weg oplopen. Het verkeer werd stilgelegd. Een jachtopzichter heeft de dieren afgeschoten. De gedode dieren zijn daarna overgebracht met de dierenambulance naar een poelier. De politie is op zoek naar de eigenaren van de losgebroken bok en geit. De eigenaar kan zich melden bij de politie in Doetinchem via 0900-8844.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --