Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


21 maart 2005


Ermelo - Pa pakt fietsendief


Een 27-jarige man uit Ermelo is op zondag (20-03) om 13.55 uur op heterdaad aangehouden met een gestolen fiets.
De benadeelde zag de man vanaf de oprit naast zijn woning aan de Groeneweg wegfietsen op de fiets van zijn dochter en ging er in de auto achteraan. Hij trof de man bij het station en deze ging er snel vandoor op het fietspad langs het spoor. Benadeelde bedacht zich geen moment, vorderde een fiets van een passant en wist de man tot stoppen te brengen. De man werd overgedragen aan de politie. De politie maakt een proces-verbaal op tegen de verdachte.


Ermelo - Controle na klachten omwonenden


De politie heeft nav klachten van omwonenden op zondagmorgen (20-03) een snelheids-
controle gehouden op de Harderwijkerweg ter hoogte van de P.C. Hooftlaan.
Aan19 bestuurders werd er een boete uitgereikt. De hoogste gemeten snelheid bedroeg na correctie 96 km per uur op een traject waar 50 km per uur was toegestaan.


Elspeet - Drankrijder verleent geen voorrang


Een 47-jarige Poolse automobilist verleende geen voorrang aan een 51-jarige automobiliste uit Nunspeet en een aanrijding was het gevolg.Het ongeval vond plaats op de kruising van de Stakenbergweg en Nachtegaalweg. Beide auto's raakten beschadigd. De Poolse bestuurder bleek onder invloed van alcohol. Hij blies een promillage van 0,60. Hij kreeg een rijverbod van een uur en na overleg met de officier van justitie een boete van E 300,- voor het rijden onder invloed en het veroorzaken van een aanrijding. Omdat de man woonachtig is buiten Nederland moest hij de boete meteen voldoen. Hij kon niet het benodigde bedrag opbrengen, waarna auto tot nader order achter het politiebureau werd geparkeerd.


Nunspeet - Bromscooter weg na proefrit


De politie zoekt getuigen van verduistering van een bromfiets. Een 19-jarige Nunspeter had zijn scooter op internet te koop aangeboden via marktplaats.nl. Na een eerste telefonisch contact kwam de koper in spé op zondag (20-03) rond 19.50 uur een kijkje nemen. Benadeelde gaf de scooter mee voor een proefrit en de man liet als onderpand een zilverkleurig mobieltje van het merk Samsung achter. Zowel man als scooter werden niet meer gesignaleerd. Het gaat om een scooter Gilera Runner, door de eigenaar wit gespoten en op de zijkant heeft hij een aantal blauwe vlakken aangebracht, alsmede blauwe velgen. De scooter is vermoedelijk in de buurt van de woning ingeladen en verder vervoerd. De politie verzoekt getuigen hiervan zich te melden via 0900 8844.


Harderwijk - Gewond na oversteken herten

Een 21-jarige automobiliste uit Garderen werd op zondag (20-03) rond 12.15 uur verrast door een roedel overstekende herten waarvan één in aanraking kwam met de voorruit van de auto. De auto belandde op zijn kant en werd door omstanders weer rechtgezet. Der bestuurster raakte licht gewond. De auto raakte total loss en moest worden weggesleept door een bergingsbedrijf. De marechaussee verleende assistentie bij het regelen van het verkeer. De herten zijn het bos ingelopen en omdat er één waarschijnlijk toch wel gewond was, werd de jachtopziener ingeschakeld om het gewonde dier op te sporen.


Harderwijk - Drankrijders betrapt

Een 43-jarige automobilist uit Harderwijk bleek bij een politiecontrole onder invloed. De controle vond plaats op zondag (20-02) rond 18.30 uur. De man blies een promillage van 0,69.Hij kreeg een rijverbod van 1,5 uur en er wordt een proces-verbaal opgemaakt.


Een 33-jarige plaatsgenoot blies bij een politiecontrole een promillage van 1.80 en moest meteen zijn rijbewijs inleveren. De controle vond plaats op zondag (20-02) rond 22.40 uur op de Bachdreef. De man kan een proces-verbaal tegemoet zien.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --