Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


21 maart 2005


APELDOORN - Politie zoekt getuigen doorrijden na aanrijding
Een nog onbekende bestuurder van een kanariegele BMW is in de nacht van zondag op maandag (21/3) na aanrijding met een 30-jarige fietser uit Ede doorgereden. De fietser reed over de Hoenderloseweg toen de bestuurder van de BMW (3 serie) de fietser van de weg afreed. Getuigen brachten het slachtoffer naar de EHBO. De politie verzoekt getuigen zich te melden via 0900 8844.


APELDOORN - Automobilist onder invloed van alcohol


De politie heeft zondagavond (20/3) op de Asselsestraat een 60-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man rond 19.55 uur en constateerde dat hij te veel alcohol gedronken had. Hij blies op het politiebureau een promillage van 1,3. De politie maakte proces-verbaal op.


APELDOORN - drankrijder

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag (21/3) op de Gildenlaan een 30-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden die te veel alcohol gedronken had. De politie controleerde de man maandagmorgen vroeg rond 00.50 uur en constateerde dat de man een slok te veel op had. Hij blies op het politiebureau een promillage van 0,8. Dit leverde hem een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur op.


APELDOORN - Inbraak in bedrijfskantine


Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag (20/3) ingebroken in een bedrijfskantine aan de Aalscholverweg. Onderzoek wees uit dat de daders een ruit van de voordeur hadden ingeslagen en uit de kantine onder meer blikjes bier, snoep en een lamp hadden meegenomen. De politie onderzoekt de inbraak.


APELDOORN - Verdachte man aangehouden


De politie heeft in de nacht van zondag op maandag (21/3) op de Dubbelbeek een 37-jarige Apeldoorner aangehouden die verdacht wordt van vernielingen en van verboden wapenbezit. De politie trof de man maandagmorgen vroeg rond 04.40 uur aan. Hij zou onder anderen eerder bedreigingen hebben geuit en met een honkbalknuppel een ruit van een auto hebben ingeslagen. Bij controle trof de politie in zijn auto een ijzeren staaf en een houten knuppel aan. De politie bracht de man voor verhoor naar het politiebureau.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --