Politie Rotterdam Rijnmond

Middaguitgave maandag 21 maart

* MAN BEROOFD VAN MOBIELE TELEFOON EN ELF EURO'S

ROTTERDAM - Maandagmorgen omstreeks zes uur werd in de Van Speykstraat een achttienjarige man uit Rotterdam beroofd van zijn mobiele telefoon en geld. Het slachtoffer werd benaderd door drie mannen, waarna hij onder bedreiging van een vuurwapen in een auto moest stappen. In de auto werd de Rotterdammer beroofd van zijn handtelefoon en zijn geld, elf euro. Vervolgens moest de 18-jarige man de auto uitstappen en reden de verdachten weg richting onbekende richting. De recherche van het district Rotterdam-Centrum stelt een onderzoek in.


* AANRIJDING TUSSEN TOURINGCAR EN BUSJE
RIDDERKERK - Maandagmorgen omstreeks acht uur ontstond op de Rotterdamseweg, door nog onbekende oorzaak, een aanrijding tussen een touringcar en een busje. Hierbiij raakte een zesjarig jongetje uit Dordrecht gewond. Hij werd voor nader onderzoek door GGD-personeel vervoer
naar het MCR, lokatie Zuiderziekenhuis in Rotterdam. De Technische Ongevallen Dienst stelt een onderzoek naar de aanrijding in.


* MAN OM HET LEVEN GEKOMEN TIJDENS ARBEIDSONGEVAL

ROTTERDAM - Op een bedrijfsterrein aan de Theemsweg is maandagmorgen omstreeks half negen een 34-jarige man uit Barendrecht om het leven gekomen. Door nog onbekende oorzaak kwam het slachtoffer tijdens takelwerkzaamheden met zijn hoofd en nek klem te zitten tussen een aantal stalen platen. De man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De Arbeidsinspectie stelt een nader onderzoek naar het arbeidsongeval in.

Ochtenduitgave maandag 21 maart

* VERDACHTE AUTOINBRAAK AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Surveillerend politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster werd zondagmiddag omstreeks twee uur aangesproken door een man. De omstander verklaarde zojuist dat hij had gezien dat een man in een op de Olympiaweg geparkeerd staande auto had ingebroken. Na de inbraak was de verdachte richting Riederlaan weggelopen. Politiemensen stelden een onderzoek in en hielden de man, een 33-jarige Rotterdammer, even later op signalement op de Riederlaan aan. Tijdens zijn fouillering werden onder meer een radio/cd-speler en een schroevendraaier aangetroffen en in beslag genomen. De 33-jarige man werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader verhoor ingesloten.


* STEEKPARTIJ, VERDACHTE AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - De politie van het district Feijenoord-Ridderster heeft zondagmorgen vroeg een 18-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht twee andere mannen met een mes te hebben gestoken.
Om even voor twee uur zondagmorgen is er in een horecagelegenheid aan de Groene Hilledijk ruzie ontstaan tussen een paar mannen. Waar het over ging, is nog onbekend. De ruzie escaleerde waarop de verdachte twee anderen met een mes stak, ze werden allebei in een been geraakt. De gewonden zijn overgebracht naar het Medische Centrum Rotterdam Zuid voor behandeling. De verdachte is kort na de steekpartij, op signalement, aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. De recherche heeft de zaak in onderzoek.


* DRIE VERDACHTEN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Met behulp van beelden van cameratoezicht werden in de nacht van zondag op maandag drie Rotterdammers aangehouden in de leeftijd van 18, en 19 jaar oud. De 19-jarige verdachte had vanaf de Aelbrechtskade een fiets gestolen. Toen politiepersoneel arriveerde, gingen de drie er vandoor. De verdachte op de fiets kon direct worden aangehouden. De overige twee renden naar een gereedstaande auto en werden korte tijd later ter hoogte van Blijdorp aangehouden. Na onderzoek bleken op de Aelbrechtskade diverse auto's te zijn doorzocht. De politie van district Rotterdam-West stelt een nader onderzoek in.