Koninklijk Horeca Nederland

Bemoedigende samenwerking SENA en horeca

Persbericht 21 maart 2005
Administratieve rompslomp en kosten voor horeca en SENA drastisch verminderd
Bemoedigende samenwerking SENA en horeca
WOERDEN, 21 maart 2005 De Ledenraad van Koninklijk Horeca Nederland heeft vandaag enthousiast gereageerd op de samenwerking met SENA over de afdracht van de SENA muziekrechten. Door een jaarlijkse lumpsum te betalen worden de muziek-rechten voor de deelnemende leden van Koninklijk Horeca Nederland in één keer afgekocht. Daarmee wordt een enorme administratieve lastenverlichting voor de horecabranche en SENA gerealiseerd.

Het aantal deelnemers dat aan de nieuwe regeling heeft meegedaan bedraagt bijna 14.000. Koninklijk Horeca Nederland en SENA geven met deze samenwerking een voorbeeld hoe administratieve lasten heel sterk kunnen worden verminderd. Door het sturen van één factuur zijn horecaondernemers verlost van het invullen van allerlei formulieren en het bespaart SENA het jaarlijks versturen van duizenden individuele inventarisaties en facturen. Voor beide partijen is hiermee een enorme kostenbesparing gerealiseerd.

Koninklijk Horeca Nederland en SENA zijn van mening dat een dergelijke samenwerking ook door andere branches en andere auteursrechtelijke organisaties, zoals BUMA, zou moeten worden overgenomen. Deze vorm van samenwerking sluit volledig aan bij de doelstellingen van de overheid om de administratieve lasten voor het bedrijfsleven drastisch te verminderen.

---

Noot voor de redactie