Gemeente Amsterdam

Gemeentelijke onderscheiding uitgereikt
21 maart 2005 - Eveline Papa

Op zondag 20 maart heeft de gemeente Amsterdam het Ereteken van Verdienste uitgereikt aan Joke Miedema-Vronik. Dit gebeurde tijdens de viering van het 80-jarig bestaan van het Mandoline Ensemble `Onder Ons'. Mevrouw Miedema is al vanaf 1971 penningmeester van het ensemble.

Het orkest is op 1 februari 1925 opgericht en heeft als doelstelling het geven van concerten in zorgcentra. Mevrouw Miedema heeft haar functie als penningmeester altijd met veel accuratesse en inzet uitgeoefend. Dat `Onder Ons' het 80 jaar heeft kunnen volhouden, komt mede door haar goede financiële beleid. Ze onderhield altijd op uitstekende wijze de contacten met de gemeente Amsterdam door de subsidie voor het orkest. De laatste vijf jaar heeft Joke Miedema ook de verzorging van het nieuwsbulletin voor de leden en donateurs van de vereniging op zich genomen.

Helaas is de vereniging `Onder Ons' tegelijk met de viering van het 80-jarig bestaan opgeheven. Het ledental is in de loop der jaren afgenomen en er zijn nog net genoeg leden om een concert te verzorgen. Het risico dat concerten zouden moeten worden geannuleerd is daarmee te groot geworden.

Het Ereteken van Verdienste wordt gegeven aan diegenen die zich gedurende vijfentwintig jaar op bestuursniveau hebben ingezet voor een Amsterdamse vereniging, stichting of instelling.

Pb-050

© Gemeente Amsterdam