Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 21 maart 2005

(


Noordwijk Snelheids- en alcoholcontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) heeft zondag 20 maart een snelheidscontrole gehouden op de N206 ter hoogte van Noordwijk. Hier mag 100 km/uur worden gereden. In totaal kregen 14 mensen een bekeuring aangezegd omdat ze de snelheid overschreden. Twee van hen moesten hun rijbewijs inleveren omdat ze meer dan 50 km/uur te hard reden. Het ging om een 31-jarige man uit Haarlem die 164 km/uur reed en een 19-jarige Leidenaar die 157 km/uur reed.
Ook heeft het RVHT hier een alcoholcontrole uitgevoerd. Ruim 100 bestuurders hebben de blaastest afgelegd. Geen van allen had gedronken.


Leiden Controle RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) heeft maandag 21 maart een controle gehouden op de Hoge Rijndijk. Gecontroleerd werd op het dragen van de helm, door rood rijden en snelheid. Twaalf bestuurders werden ter hoogte van de kruising met de Persant Snoepweg staande gehouden omdat ze door het rode licht reden. Zij kregen een bekeuring van 95 euro. Twee bromfietsers zonder helm kregen elk een bekeuring van 55 euro. Ook een bromfietser die zijn bromfietscertificaat niet kon laten zien kreeg een bekeuring van 20 euro. Verder kregen zeventien bestuurders een bekeuring aangezegd omdat ze de snelheid van 50 km/uur overschreden.

Leiden Mishandeling
De politie heeft op maandag 21 maart een 41-jarige man uit Leiden gehoord over zijn betrokkenheid bij een mishandeling. Een 17-jarige jongen uit Leiden deed daar op 16 maart aangifte van bij de politie. Hij zou door de man op de Burggravelaan zijn afgesneden waarbij hij zich om niet te vallen af zette op de auto. De man volgde de jongen en zou hem op de Hoge Rijndijk hebben geslagen en op de grond gegooid. De man had echter een andere verklaring voor het incident. De jongen zou niet gestopt zijn nadat hij het hem vroeg en zelfs een afkeurend gebaar met zijn vinger naar de automobilist hebben gemaakt. Toen hij de jongen over dit gedrag wilde aanspreken leek deze weer weg te willen fietsen. Om dit te verhinderen pakte hij de jongen beet waardoor die op de grond viel. De politie maakt van het incident proces-verbaal op.

Nieuwveen Dodelijk verkeersongeval
Bij het verkeersongeval maandag 21 maart om 07.45 uur op de Provincialeweg N231 is een 25-jarige man uit Wilnis om het leven gekomen. De man bestuurde een motor die frontaal op een tegemoetkomende automobilist botste. Deze auto werd bestuurd door een 31-jarige man uit Woerden. Het is niet bekend geworden of een inhaalmanoeuvre de motorrijder fataal is geworden danwel een andere oorzaak waardoor hij de controle over zijn motor verloor. De man was op slag dood. De weg is voor al het verkeer afgesloten geweest tot 11.00 uur.

Haastrecht Snelheidscontroles
Bij snelheidscontroles noteerde de politie 340 overtreders. De controles werden gehouden tussen maandag 14 en vrijdag 18 maart op de Provincialeweg West. De maximumsnelheid terplaatse is 50 km/h. De hoogst gemeten snelheid was 96 km/h. De overtreders kunnen binnenkort een schikkingsvoorstel van het CJIB in hun brievenbus verwachten.,

Lekkerkerk Verkeerscontrole
De politie hield op vrijdag 18 maart een verkeerscontrole op twee plaatsen. Op de C.G. Roosweg kregen drie automobilisten een bekeuring voor het negeren van een doorgetrokken streep. Ook gingen drie automobilisten op de bon voor een snelheidsovertreding. Op de Kerkweg overschreden 8 automobilisten de maximumsnelheid van 50 km/h. De hoogst gemeten snelheid was 70 km/h. De overtreders kunnen binnenkort een schikkingsvoorstel van het CJIB in hun brievenbus verwachten.

Lekkerkerk Man valt van steiger
Een 40-jarige man uit Lekkerkerk viel tijdens het werken in de sporthal aan de Nicolaas Beetstraat van een 7 meter hoge steiger. De man was bezig om de verlichtingsarmaturen aan het plafond te voorzien van een beschermingsraster. Tijdens het naar boven klimmen gleed hij van de bovenste sport en viel op de houten vloer van de sporthal. Met onbekend letsel is de man overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Ook personeel van de traumahelicopter verleende assistentie.

Bergambacht/Ammerstol Snelheidscontrole
De politie hield op zaterdag 19 maart een snelheidscontrole op de Lekdijk-West in Bergambacht en de Capellelaan in Ammerstol. Drie automobilisten hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 60 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/h. De overtreders kregen een bekeuring.

Bergambacht Babbeltruc
Een 77 jarige man uit de Jasmijnstraat is donderdag 17 maart het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Rond 14.00 uur klopte een nog onbekende man op de deur en hield een voor de bejaarde man aannemelijk verhaal. Het was hem te doen om de pinpas en pincode. De bejaarde bewoner geloofde zijn verhaal en gaf het beide. Korte tijd later realiseerde hij zich dat het mogelijk toch fout zou kunnen zitten. Er bleek toen al geld van zijn bankrekening te zijn gepind. De politie is een onderzoek begonnen en geeft het advies om voorzichtig te zijn met pinpas en zeker de pincode. De politie vraagt eventuele getuigen of andere mensen waar de man het mogelijk geprobeerd heeft, te bellen met de politie in Bergambacht via 0900-8844.

Ammerstol Bromfiets uit verkeer gehaald
De politie controleerde op zondag 20 maart rond 02.50 uur op de Capellelaan een 18-jarige bromfietser uit Berkenwoude. Zijn nogal lawaaierige bromscooter trok de aandacht van de agenten. De agenten stelden vast dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs dan wel bromfietscertificaat, de achterband van de bromfiets glad was en het vermogen van de bromfiets meer was dan toegestaan. Dit laatste bleek tijdens de rollenbanktest. Hij zou met deze bromfiets met gemak 75 km/h. halen. De bromfietser kreeg bekeuringen voor deze overtredingen. De bromfiets blijft nog aan het bureau omdat nog niet aangetoond kon worden dat die verzekerd was.

Schoonhoven Onder invloed rijden
De politie controleerde op zaterdag 19 maart rond 03.25 uur op de Buiten de Veerpoort een 21-jarige automobilist uit Ottoland. De agenten stelden drankgebruik bij de man vast en hielden hem aan. De uitslag van de ademanalyse was 280 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal op.


-------------------------------- einde middagberichten ----------------------------------------------------


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --