Ingezonden persbericht


Dynamiek op arbeidsmarkt neemt toe

Aantal vacatures en CV s op Monsterboard.nl fors gestegen

Amsterdam, 21 maart 2005 - Het aantal vacatures op carrièresite Monsterboard.nl is het afgelopen jaar aanzienlijk toegenomen. In een jaar tijd verdubbelde het aantal ruim van 7.000 naar 16.000 vacatures. Ook het aantal CV s in de CV Database van Monsterboard.nl steeg harder dan voorheen en deze maand werd zelfs de mijlpaal van 400.000 CV s gehaald. De stijgingen duiden op een toegenomen dynamiek op de arbeidsmarkt.

Begin deze maand maakte het CBS bekend dat de vacaturegroei minder sterk was dan men verwacht had. Monsterboard.nl ziet veel rooskleuriger cijfers. In een jaar tijd is het aantal vacatures van de carrièresite meer dan verdubbeld naar ruim 16.000 vacatures, waarbij vooral de groei begin 2005 opmerkelijk was. In de afgelopen twee maanden steeg het gemiddeld aantal banen met circa 3.000.

Opvallende stijgers
Opvallende stijgers in de afgelopen zes maanden ten opzichte van het half jaar daarvoor waren vacatures in de Consultancy (+119%) en de Bouw (+81%). Maar ook Techniek (+53%) en Reclame/Marketing/PR (+40%) stegen aanzienlijk. Echte dalers waren er amper. Er waren eigenlijk alleen minder vacatureplaatsingen in de categorie Verzekeringen (-19%).

Monsterboard.nl zag ook een meer dan normale stijging van het aantal CV s in zijn CV Database. In een jaar tijd kwamen er 92 duizend CV s bij, waardoor het totale aantal nu de grens van 400.000 CV s is gepasseerd. Monsterboard.nl heeft daarmee veruit het grootste aanbod van CV s in zijn database. Per maand kwamen er in 2004 gemiddeld 32% meer CV s bij dan het jaar ervoor (2003). En in 2005 liggen de gemiddelden alweer 38% hoger dan dezelfde maanden van 2004.

Volgens Marc de Vries, Managing Director van Monsterboard.nl, duidt de stijging van het aantal vacatures en CV s op een toename van de dynamiek op de arbeidsmarkt: Dat het aantal CV s nu harder stijgt terwijl de vacatures ook toenemen en de werkloosheid niet verder is gestegen, kan betekenen dat ook werknemers met een baan weer eens om zich heen gaan kijken. Blijkbaar geeft de economie weer het vertrouwen om van baan te wisselen. En dat is natuurlijk goed voor de dynamiek op de arbeidsmarkt.

-///-

Achtergrondinformatie (