Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (21/03)

BERGEN OP ZOOM, 21 maart 2005

Fietsendief actief in Hoogerheide
HOOGERHEIDE: Twee inwoonsters van Hoogerheide hebben vrijdagmiddag aangifte gedaan bij de politie van diefstal van hun fiets. Op de Wouwbaan vond rond 11.00 uur een diefstal plaats nabij het pand van de drogist. Een kwartier later was haar fiets verdwenen. Rond 15.10 uur vond de tweede fietsendiefstal plaats op de weekmarkt aan het St Lucasplein. De fiets werd in 5 minuten tijd gestolen nabij de viskraam.

Scheidsrechter en voetballer gewond tijdens voetbalwedstrijd PUTTE: Tijdens de voetbalwedstrijd Grenswachters 3 en Alliance 4 zijn zondagmiddag een scheidsrechter en een voetballer van Grenswachters 3 gewond geraakt.dstrijd Grenswachters 3 en Alliance 4 zijn zondagmiddag een scheidsrechter en een voetballer van Grenswacht. De ongeregeldheden begonnen tijdens de rust toen een speler van de bezoekende partij een kopstoot uitdeelde aan een speler van Grenswachters 3. De speler van Grenswachters raakte daarbij gewond aan zijn gezicht en moest zich voor de nodige hechtingen onder doktersbehandeling laten stellen. De speler van Alliance kreeg daarvoor een rode kaart en mocht niet meer verder spelen. Na een afkoelingsperiode werd toch besloten om de wedstrijd door te laten gaan. De wedstrijd liep verder helaas niet meer zoals het moest zijn. In de laatste minuten kwam tevens de speler van Alliance die tijdens de rust uit de wedstrijd was gestuurd het veld weer op en trapte de scheidsrechter tegen de borst. Ook hij moest zich met klachten onder doktersbehandeling laten stellen. De ter plaatse gekomen politie heeft een aantal getuigen gehoord en beide slachtoffers hebben inmiddels aangifte gedaan van mishandeling/openlijke geweldpleging. De politie stelt een nader onderzoek in.

Politieteam Halsteren houdt grote verkeerscontrole
HALSTEREN: Het politieteam Halsteren heeft maandag gedurende een grootschalige verkeerscontrole 162 bekeuringen uitgeschreven. De controles zijn gedurende de gehele dag gehouden op de Randweg Noord, de Steenbergseweg en de Halsterseweg. Ongeveer 25 politiemensen namen deel aan deze actie. Tijdens deze dag is gecontroleerd op een grote diversiteit aan verkeersovertredingen, te denken aan het rijden door rood licht, uitstekende lading, snelheid, gordelgebruik enz.

Diefstal meetapparatuur
STEENBERGEN: Afgelopen vrijdag is tussen 15.00 en 16.00 uur meetapparatuur gestolen vanuit een berm aan de Stoofweg. De apparatuur was daar geplaatst voor het waterschap in de Kleine Bolspolder. Het betrof hier een landmeetinstrument met statief verbonden met een GPS-systeem.

Black-out leidt tot eenzijdig ongeval
STEENBERGEN: Een 52-jarige inwoner van Bergen op zoom kreeg maandagmorgen een black-out terwijl hij achter het stuur van zijn personenauto zat. Op dat moment reed de man op de Halsterseweg. Nadat hij door zijn onwelwording de macht over het stuur verloor kwam hij op het weggedeelte van het tegenovergestelde verkeer te rijden. Een tegenligger moest hierdoor vol in de remmen maar kon gelukkig een aanrijding voorkomen. De Bergenaar reed vervolgens met zijn auto de sloot in en kwam daar tot stilstand. Gelukkig kon verder letsel worden voorkomen.

15-jarige jongen met geweld beroofd van telefoon
BERGEN OP ZOOM: Een 15-jarige inwoner van Bergen op Zoom fietste maandagochtend rond 08.00 uur op de Getrudisboulevard toen hij werd klemgereden door een jongeman op een fiets. Deze jongen had over zijn hoofd een bivakmuts getrokken en bedreigde het slachtoffer met een groot mes. De beide fietsen werden achtergelaten op het fietspad bij de Olaf Palmebrug. Het slachtoffer werd onder bedreiging gedwongen mee te lopen naar de onderzijde van de Olaf Palmebrug. Daar beroofde de overvaller het 15-jarige slachtoffer van zijn horloge en mobiele telefoon. Na de overval is het slachtoffer op zijn fiets weggereden in de richting van de Plaat. De overvaller heeft zijn donkerblauwe herenfiets van het fietspad gepakt en is in onbekende richting weggereden. Aangezien op dat tijdstip veel scholieren het fietspad gebruiken zijn er misschien getuigen geweest van het voorval. De politie verzoekt deze mensen kontakt op te nemen met het telefoonnummer 0900-8844.

Winkeldievegges aangehouden
BERGEN OP ZOOM: Een 14-jarige en een 16-jarige inwoonster van Bergen op zoom zijn maandagochtend door de politie aangehouden. Zij hadden even daarvoor vanuit een winkel aan de Stationsstraat een zonnebril en een tas meegenomen zonder deze af te rekenen. Nadat beide een proces-verbaal kregen konden zij hun weg weer vervolgen.

Inbraak in bedrijf
ROOSENDAAL: Een bewoner van een pand aan de Burgerhoutsestraat schrok maandagochtend rond 05.00 uur wakker van een inbraakalarm. Het alarm van een in datzelfde pand gelegen horecagelegenheid was geactiveerd doordat een steen door de ruit was gegooid. Bij nader onderzoek bleek dat er een MP-3 speler was meegenomen.

Politie pakt auto-inbreker op heterdaad
ROOSENDAAL: De politie heeft zondagavond een auto-inbreker op heterdaad kunnen aanhouden. Twee in burger geklede politieagenten surveilleerde op de van Beethovenlaan toen zij een 25-jarige man aantroffen in een personenauto. De man had even daarvoor een ruitje van de auto ingetikt en was druk doende de autoradio-/CD-speler te demonteren. De verdachte, zonder vaste woon-of verblijfplaats, is door de politie meegenomen naar het bureau. De man is vandaag inverzekering gesteld.

Inbraak in bedrijf
ST WILLEBRORD: In een bedrijf aan de Poppestraat is dit weekend ingebroken. De daders konden het pand binnenkomen via het dak. De in de winkel aanwezige kluis werd opengebroken. Het is nog niet bekend wat er is meegenomen. De daders vonden het vermoedelijk nog niet genoeg want de winkel werd middels de aanwezige brandslang geheel onder water gezet.

Vernielingen aangericht op bouwterrein Noorderstraat
SPRUNDEL: Het afgelopen weekend zijn er diverse vernielingen aangericht op een afgesloten bouwterrein aan de Noorderstraat. Diverse profielen zijn omvergetrapt en bewapening van het beton van de eerste verdieping werd naar beneden gegooid. Ook hier werd een groot gedeelte onder water gezet door de verschillende waterslangen open te draaien.

Auteur: Nicolette Bovenhorst