Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 21 maart 2005

Man aangehouden na mishandeling ex-vriendin

BREDA: De politie heeft zondagavond in een woning in de wijk Tuinzigt een 36-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn 42-jarige ex-vriendin. De politie werd rond 19:30 uur ingeschakeld, nadat het slachtoffer enkele klappen tegen haar hoofd had gekregen. De Bredanaar is in verzekering gesteld.

Laptops buitgemaakt bij diefstal uit woning

BREDA: Bij een insluiping in een woning aan de Middenerf zijn zondag twee laptops buitgemaakt. Tussen 12:30 en 17:30 heeft de dader kans gezien om binnen te komen via een onafgesloten deur. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld en de technische recherche gevraagd om een sporenonderzoek in te stellen.

Vrouw beroofd van schoudertas

BREDA: Een 62-jarige inwoonster van Breda is zondagavond slachtoffer geworden van een tasjesroof. De vrouw liep rond 22:00 uur over de Mr. Stormstraat toen een onbekende man haar schoudertas van haar schouder rukte. De vrouw kwam hierdoor ten val en bezeerde haar knie. De beroving vond plaats ter hoogte van de Limburg van Stirumstraat.

Bedrijfsinbraak

ZEVENBERGEN: Afgelopen weekend is geprobeerd om bij een bedrijf aan de Mark S. Clarkelaan motoren weg te nemen. De dader(s) is vermoedelijk niet in zijn opzet gelukt doordat hij door het beveiligingsbedrijf EBN in zijn werkzaamheden is gestoord.

De dader(s) heeft een gat gemaakt in de omheining. Van het opslagterrein waren al meerdere voertuigen, waaronder quads klaar gezet buiten de omheining. Het is op dit moment niet duidelijk of er goederen zijn weggenomen. De technische recherche is ingeschakeld voor een sporenonderzoek.

Groningen supporters aangehouden voor rellen in Breda

BREDA: De politie heeft vanmorgen in samenwerking met haar Groningse collegas zeven verdachten aangehouden voor betrokkenheid bij de rellen in Breda op vrijdag 25 februari voorafgaand aan de wedstrijd NAC-FC Groningen. De Groningers waren naar Breda gekomen voor een treffen met NAC-aanhangers. Alle verdachten zijn aangehouden op verdenking van het plegen van openlijk geweld en variëren in de leeftijd van 21 jaar tot 29 jaar. De verdachten komen uit Groningen, Marum, en Leek. Alle verdachten zijn in verzekering gesteld.

Politie Etten-Leur houdt verkeerscontrole

ETTEN-LEUR: De politie van het team Etten-Leur heeft maandagmiddag aan de Anna van Berchemlaan een algemene verkeerscontrole gehouden. Een motorrijder en zes agenten schreven in totaal 38 bekeuringen uit. De controle vond plaats tussen 14:00 en 16:30 uur. De overtredingen hadden betrekking op: 30x geen gordel dragen, 3x niet handsfree telefoneren, 2x fout parkeren, 1x geen rijbewijs, 1x rijden in gesloten verklaring en 1x als bromfietser niet de rijbaan gebuiken.

Dronken automobilist (17) gearresteerd na dollemansrit

OOSTERHOUT/BREDA: Een 17-jarige jongen uit Oosterhout is op maandag 21 maart 03.20 uur aangehouden na een dollemansrit door Oosterhout, Teteringen en Breda. Agenten wilden hem controleren, toen hij de stoeprand raakte op de Burgemeester Elkhuizen. Er volgde een achtervolging door de bebouwde kom van Oosterhout, waarbij snelheden van boven de 100 km/u werden gehaald. Dat hij niet van plan was om te stoppen bleek uit het feit dat hij enkele keren opzettelijk aanrijdingen veroorzaakte met achtervolgende politieautos. Zij vlucht eindigde op het Belgiëplein in Breda, Daar belandde hij via een heg van ongeveer 1.20 meter in een grasveld. De politie arresteerde direct de twee inzittenden. De andere persoon in de auto bleek de vader van de jeugdige wegpiraat te zijn, een 39-jarige Oosterhouter. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden zonder rijbewijs, het rijden onder invloed, drie keer doorrijding na aanrijding en verkeersgevaarlijk rijgedrag. Voorin de auto is ook een honkbalknuppel gevonden, wat een overtreding van de Wet Wapens en Munitie opleverde. De auto waarin de verdachte reed is in beslag genomen. Het gaat om een snelle sportauto.

Resultaten snelheidscontrole

ZEVENBERGSCHEN HOEK: De politie heeft maandagmorgen een snelheidscontrole gehouden aan de Driehoefijzerstraat. Bijna 400 bestuurders reden voorbij de radarpost. Van hen reden er 10 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 142 km/u, terwijl 80 km/u is toegestaan.

ETTEN-LEUR: De politie heeft maandagmiddag een snelheidscontrole gehouden aan de Sander. Ruim 400 bestuurders reden voorbij de radarpost. Van hen reden er 40 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 95 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan.

Verkeersongeval met letsel

FIJNAART: Zondagavond vond aan de Boerendijk een verkeersongeval met letsel plaats tussen een fietser en motorrijder. Een 13-jarige fietser uit Fijnaart was gaan slingeren op de weg, omdat de standaard van de fiets viel. Op het moment dat een 42-jarige motorrijder uit Klundert hem naderde sloeg de fietser opeens linksaf. De man kon de fietser niet meer ontwijken. Beiden kwamen hierdoor ten val. De fietser werd nagenoeg niet gewond en de motorrijder is per ambulance overgebracht naar het Franciscusziekenhuis voor nader onderzoek. De motor is getakeld.

Vernielingen bij de voetbalvereniging in Zevenbergen

ZEVENBERGEN: Op maandag 21 maart is aangifte gedaan van zinloze vernielingen bij een voetbalvereniging aan de Westrand. In het afgelopen weekend zijn vier tuinstoelen en een vuilnisbak vernield en diverse stoelen op een plat dak gegooid. Daarnaast zijn met een stift leuzen geschreven.

Vernielingen aan autos

ZEVENBERGEN: Afgelopen weekend zijn twee autos vernield aan de Lange Wipstraat en Merodestraat. Bij een auto was een zijruit ingeslagen. Bij de tweede auto was een elektrische buitenspiegel afgebroken.

Auteur: Henk Snepvangers