Gemeente Den Haag

maart 2005
Maatregelen uit Masterplan stemmen Scheveningers positief (18 maart)

De bewoners van Scheveningen zijn positief gestemd over de kwaliteit van hun woonomgeving. Scheveningen krijgt het rapportcijfer 7,6 als van zijn bewoners. De Scheveningers zijn vooral tevreden over de sociale veiligheid, de buurtvoorzieningen en het openbaar vervoer.

Het is een van de conclusies die te vinden zijn in de Derde Monitoringsrapportage Masterplan Scheveningen-Kuststrook.

Minder positief zijn de bewoners van Scheveningen over de parkeerproblematiek, de overlast van hondenpoep en de verkeersoverlast. De netheid van de buurt wordt beoordeeld met een 6,5.

Bezoek stadsdeelwethouder Wilder Stolte
Wethouder Wilbert Stolte zal, als verantwoordelijk wethouder voor Scheveningen, op een drietal avonden in gesprek gaan met de inwoners van het stadsdeel.
Tijdens de bijeenkomsten, die openbaar zijn, staan de ontwikkelingen die voortvloeien uit het Masterplan Scheveningen centraal. Op donderdag 31 maart is er om 20.00u een bijeenkomst gepland voor de inwoners van Scheveningen Dorp in gebouw de Vonk. In Scheveningen Bad is een bijeenkomst belegd op maandag 4 april in Bilderberg Europa Hotel. Op dinsdag 5 april wordt in Theater aan de Haven een informatieavond gehouden voor de inwoners van Scheveningen Haven. De drie bijeenkomsten beginnen om20.00u.

Masterplan Scheveningen Kuststrook.
Het Masterplan is door de gemeenteraad van Den Haag op 19 juli 2001 vastgesteld. Het plan geeft een programma aan voor de ontwikkeling van Scheveningen tot 2010. Bijna alle 141 actiepunten die in het Masterplan genoemd werden zijn inmiddels in gang gezet.