2e persbericht van maandag 21 maart 2005

Eindhoven 21-03-2005 - Berichten uit de regio

Helmond: Inbraak in buurthuis

In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een buurthuis aan de Hoogeindsestraat. De inbreker wist via een toiletraampje binnen te komen. Er is een nog onbekend bedrag uit de spaarkas gestolen.

Aarle Rixtel: Politie lost brandstichting op

De politie heeft een brandstichting in een leegstaande woning aan de Kerkstraat in Aarle-Rixtel opgelost. De brand was op 7 maart van dit jaar. Twee jongens van 13 en 15 jaar oud uit Aarle Rixtel en een 14-jarige jongen uit Helmond hebben bekend de brand in het leegstaand pand te hebben gesticht. De politie kwam de jongens op het spoor na een uitgebreid buurtonderzoek en getuigenverhoor. Daaruit bleek dat de jongens zich kort voor en meteen na de brand verdacht gedroegen in de directe omgeving van de leegstaande woning. In hun verhoor zaten allerlei tegenstrijdigheden en onjuistheden. Zij bekenden al eerder in de woning te zijn geweest en daar vernielingen aangericht te hebben. Zij kenden elkaar van de school en daar was het leegstaand pand regelmatig onderwerp van gesprek. Het bureau Frontoffice zal de zaak met de schadebemiddeling verder afwerken.

Breugel: Inbraak in school

Afgelopen weekend is ingebroken in een school aan de Jupiterstraat in Breugel. De inbreker wist via een bovenlicht binnen te komen. Er zijn een computer en een telefoon gestolen.

Son en Breugel: Stoffelijk overschot vermiste vrouw gevonden

Maandagmorgen is in het Wilhelminakanaal bij Breugel het stoffelijk overschot gevonden van een 50-jarige vrouw uit Sint Oedenrode. De vrouw was sinds 27 februari vermist. Ze had toen verward de woning verlaten. Haar auto werd bij het kanaal gevonden en in de afgelopen weken is intensief naar haar gezocht. Daarbij werd gebruik gemaakt van duikers, sonar en waterspeurhonden. Een medewerker van Rijkswaterstaat zag het stoffelijk overschot maandagmorgen in het water liggen. Dat was in de buurt van de Hooidonkse brug. Het stoffelijk overschot is geborgen. Niets wijst op een misdrijf.

Budel Dorplein: Bekeuringen bij snelheidscontrole

De politie heeft maandagochtend tussen 9.50 en 13.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Stationsweg. Daarbij kregen 79 van de 325 gecontroleerde bestuurders een bekeuring omdat ze harder reden dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 83 km/u.