CONNEXXION

Datum: 21 maart 2005
Kenmerk: 05.006

Fantastische winst voor Connexxion in Twente

Connexxion heeft een fantastische winst geboekt in Twente. Zij is er in geslaagd haar busconcessie Twente en treinconcessie Almelo - Mariënberg te behouden tot eind 2013 en mogelijk tot 2015. In een openbare aanbesteding, uitgeschreven door Regio Twente, bleek de aanbieding van Connexxion het best te voldoen aan de wensen van de opdrachtgever.

Er is weer veel werk verzet voor deze offerte. Regio Twente wil de aangeboden diensten een regionaal karakter geven en eist onder andere rode bussen. Daarvoor hebben wij een geheel nieuwe huisstijl ontwikkeld en een nieuw merk, Twents, alles voor de reiziger in Twente.

Wat krijgen de reizigers in Twente straks van Connexxion aangeboden? 100% nieuw lagevloer wagenpark met airconditioning, Lint 41 Lightrailvoertuigen voor Almelo - Mariënberg, meer dienstregelinguren, hogere frequentie in de drie grote steden, Almelo, Hengelo en Enschede en een halfuursdienst voor Almelo - Mariënberg waarbij een betere overstap wordt geboden op de relatie Emmen - Enschede. Daarnaast een Twents Tarief (gemakskaartje), en een Servicelijn en Niteliner in Enschede. Ook worden er diverse innovaties toegepast voor de Twentse reizigers. Zo komen er meer van de inmiddels befaamde busstops, krijgen bussen TFT-schermen en in de bus draadloos toegang tot internet. Er komen verschillende proeven met duurzame brandstoffen en hybride aandrijving. Tot slot zal het befaamde 'koffie op de halte' op een aantal haltes van de HOV-verbindingen worden aangeboden.

//////////////////////////////////
Alleen voor de pers:

nadere informatie:
Herman Opmeer, afdeling Corporate Communicatie Connexxion Telefoon 035 625 1957 of 06 51093642

21 mrt 05 17:20