Gemeente Noordwijk

OPENBARE VERLICHTING KONINGIN WILHELMINA BOULEVARD TIJDELIJK ONTMANTELD

De armaturen van de openbare-verlichtingsmasten aan de Koningin Wilhelmina Boulevard blijken te gevoelig voor de zilte Noordwijkse lucht en moeten een aanpassing ondergaan. Het zoutgehalte aan zee heeft verschillende onderdelen aangetast. Voor een adequate behandeling is het nodig de armaturen te verwijderen.

Om op straat het vereiste verlichtingsniveau te garanderen, verloopt deze operatie gefaseerd. De afgelopen week heeft de leverancier de hoge lichtmasten aan de Koningin Wilhelmina Boulevard om-en-om ontmanteld. Ook zijn alle armaturen van de lage lichtmasten bij de strandafgangen, rond de vuurtoren en rond het parkeerterrein nabij de Bosweg verwijderd en in reparatie genomen.
Bij de vuurtoren en rond het parkeerterrein zijn noodarmaturen aangebracht. In de tweede helft van april worden de oorspronkelijke verlichtingselementen weer teruggeplaatst. Begin mei is de andere helft van de armaturen aan de boulevard aan de beurt. Eind mei zijn alle lichtmasten weer compleet en zoutbestendig.

De openbare verlichting werd vorig jaar aangebracht, bij de vernieuwing van de Koningin Wilhelmina Boulevard. De reparatie valt binnen de garantieregeling van de leverancier.

---

Noordwijk, 18 maart 2005
Middelen/Communicatie, tel. 071-3660451

Voor inlichtingen en opmerkingen: mail de gemeente Noordwijk : gemeente@noordwijk.nl

laatste aanpassing: 21-03-2005