Gemeente Epe


Actueel=>Nieuws=>Gemeentewijzer=>2005=>Maart=>Voortgang traject dierenpark Wissel
Voortgang traject dierenpark Wissel
NIEUWSBRIEF GEMEENTE EPE
Onderwerp: voortgang traject dierenpark

Epe, 21 maart 2005

Op 20 december 2004 bent u geïnformeerd over de stand van zaken rond het traject dierenpark. De initiatief-nemer van het dierenpark had eind vorig jaar aangegeven dat hij, voordat hij de MER-rapportage opstelt, het onderzoek naar de financiële haalbaarheid van de verplaatsing van dierenpark Wissel en de ontwikkeling van dierenpark Pangea Parc wil afronden.
In deze nieuwsbrief wordt ingegaan op de voortgang van het traject rond het nieuwe dierenpark.

Stand van zaken
De eigenaar van dierenpark Wissel heeft het onderzoek naar de financiële haal-baarheid opgestart. Het onderzoek moet inzicht geven in de economische haalbaarheid en het moet de kosten, die in aanmerking komen voor subsidies, in kaart brengen.
Het haalbaarheidonderzoek is op dit moment nog niet afgerond.

Voortgang
Voordat het haalbaarheidsonderzoek afgerond kan worden, moet het rapport door de gemeente en provincie behandeld worden. Het gaat hierbij met name om de mogelijkheden rond subsidieverlening. Volgens planning is het uiteindelijke rapport over het haalbaarheidsonderzoek eind mei klaar. Tegen die tijd wordt u weer geïnformeerd over de verdere stappen in het traject.

Website
Op deze website kunt u de belangrijke stukken over de voortgang MER Pangea Parc vinden.
Bijvoorbeeld: de richtlijnen voor het MER, de nota van antwoord (inspraak op startnotitie) en deze nieuwsbrief. Naar boven