Gemeente Boarnsterhim


Ontwerp bestemmingsplan staande mastroute

Maandag 21 maart 2005 inspraakbijeenkomst in Us Doarpshûs te Wergea.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Boarnsterhim maken bekend dat, ter voldoening aan de Wet op de Ruimtelijke Ordening, de voorontwerp bestemmingsplannen "Staande Mastroute omleiding Wergea-West" en "Staande Mastroute herziening Wergea-Oost" ten behoeve van de inspraak met ingang van woensdag 2 maart 2005 gedurende 4 weken voor een ieder ter inzage liggen op het gemeentehuis, afdeling ontwikkeling, aan de J.W. de Visserwei 10 te Grou. Van maandag tot en met vrijdag kan het plan worden ingezien van 9.00 tot 12.00 en op woensdag tevens van 17.30 tot 19.30 uur.

De plannen kunnen in deze periode ook worden ingezien in Us Doarpshûs, Nieuweweg 2 te Wergea s' avonds tussen 19.30 uur en 21.30 uur. Andere tijden zijn in overleg met de beheerster mevrouw B. Langhout mogelijk. De plannen kunnen in deze periode eveneens digitaal worden ingezien op de internet-site van de gemeente: www.boarnsterhim.nl U kunt ze hieronder in de vorm van 2 pdf-bestanden inzien.

Het voorontwerp bestemmingsplan "Staande Mastroute omleiding Wergea-West" loopt langs de noordkant van Wergea vanaf de Wergeasterfeart langs de westzijde van het dorp Wergea. Vervolgens loopt het tracé naar de zuidkant van Wergea, langs de te realiseren uitbreidingswijk, waar de omleiding weer aansluit op de Wergeasterfeart. Tevens maakt een gedeelte van de Wergeasterdyk deel uit van het plangebied.

Het voorontwerp bestemmingsplan "Staande Mastroute herziening tracé Wergea-oost" draait de route planologisch gezien terug. Het plangebied betreft de oostelijke omleiding van de Staande Mastroute om Wergea en enkele aanliggende gronden zoals die in het bestemmingsplan "Staande Mastroute" (vastgesteld 19-02-2002 en goedgekeurd 8-10-2003)zijn opgenomen. Het plangebied loopt vanaf de Wergeasterfeart via de Warstienserdyk in zuidoostelijke richting naar de Wartenserdyk. Vanaf deze weg loopt het plangebied in zuidwestelijke richting via de Foudering en de Narderbuorren naar de Wergeasterfeart ten zuiden van Wergea.

Gedurende de termijn van vier weken kan een ieder schriftelijk zijn reactie op de plannen kenbaar maken aan het college van Burgemeester en Wethouders (Postbus 40, 9000 AA te GROU) van de gemeente Boarnsterhim.

Op maandag 21 maart 2005 zal de gemeente het plan mondeling toelichten. Dit zal plaatsvinden in Us Doarpshûs, Nieuweweg 2 te Wergea, aanvang 19.30 uur. Na een korte toelichting van gemeente kant, bestaat er aansluitend de gelegenheid om vragen te stellen en mondeling in te spreken op de plannen.
Reacties kunnen schriftelijk gedurende 4 weken worden ingediend bij: