Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Plantronics BENOEMT nIeUwE Marketing directeur

Ex-Hewlett Packard Marketing Manager gaat grootschalige marketingcampagne voor headsets leiden

Hoofddorp 21 maart 2005 Plantronics, markleider in communicatieheadsets, maakt bekend dat Pau Virgili tot nieuwe marketing director is benoemd. Voor zijn aanstelling bij Plantronics werkte Virgili zeven jaar als EMEA Marketing Manager (consumer business) bij Hewlett Packard.

Virgili 's professionele achtergrond is met name gebaseerd op de snel veranderende consumentenmarkt. Hij haalde een graad in Public Relations en Corporate Communications aan de New York University en zijn MBA aan de University of Chicago. Vervolgens werkte hij een groot deel van zijn loopbaan als partner bij Summa, een in Spanje gevestigd adviesbureau voor brand strategy, waar hij verantwoordelijk was voor merken als Coca Cola, NikeenLevi's.

Virgili's voorganger, Paul Clark staat voortaan aan het hoofd van de EMEA Product Management divisie van Plantronics.

"Met de komst van Virgili hebben we nu een eersteklas team van executives aan boord om onze portfolio van headsets te ondersteunen en het gebruik van headsets te stimuleren in de consumenten- en kantoormarkt," aldus Plantronics EMEA Managing Director, Philip Vanhoutte over de benoeming.

Over Plantronics
Plantronics introduceerde de eerste lichtgewicht communicatieheadset in 1962 en wordt algemeen erkend als de marktleider op het gebied van communicatie-hoofdtelefoon / mikrofoonsets. De onderneming is beursgenoteerd en heeft ongeveer 3900 werknemers in dienst. Plantronics is de grootste leverancier ter wereld van headsets aan telecom- en andere ondernemingen, waaronder vele bedrijven uit de Fortune 500. De headsets van Plantronics hebben een rol gespeeld in films en bij vele belangrijke gebeurtenissen, zoals de bij de historische woorden van Neil Armstrong op de maan in 1969: "One small step for man,..." Plantronics is gesticht in 1961, heeft een hoofdvestiging in Santa Cruz (VS) en kantoren in 20 landen. De producten worden wereldwijd geleverd en ondersteund door een netwerk van geautoriseerde professionele distributeurs en verkooppartners. Informatie over de onderneming en haar producten is te vinden op www.plantronics.com

Voor de redactie
Voor meer informatie over een van de bovengenoemde producten, of voor fotomateriaal, kunt u zich richten tot:

Margriet Luttikhuizen
Lubbers & De Jong BV
Tel.: 00 31 (0)20 421 05 65
E: Margriet@l-dj.nl