Stad Utrecht, 09.00 uur

Utrecht 21-03-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft zondagmiddag een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 15.20 uur kreeg de politie een melding dat een man onder invloed in zijn auto was gestapt en op een parkeerplaats ter hoogte van Laan van Maarschalkerweerd tegen een paal en een geparkeerd voertuig aan had gereden.

De politie zocht in de omgeving en trof op de Abstederdijk het voertuig met de bestuurder aan. Na een eerste blaastest bleek dat de 58-jarige man uit Utrecht te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 765 ug/l uit. Het rijbewijs van de Utrechter werd ingenomen. Met een proces-verbaal en een rijverbod van negen uur werd hij naar huis gestuurd.

Inbreker aangehouden

UTRECHT - Op zondagmiddag werd een 33-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van woninginbraak.

Omstreeks 15.40 uur zagen agenten een groep personen staan op de Catharijnesingel. Zij wilden deze groep bekeuren voor het zich zonder redelijk doel ophouden. Toen zij naar de groep liepen, ging de groep uit elkaar. Een 33-jarige man uit Utrecht werd staande gehouden. Hij had geen identiteitsbewijs op zak. Bij fouillering werd een pasje gevonden, die bij een inbraak is weggenomen. Hierop is de verdachte aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Graffitispuiters aangehouden

UTRECHT - Op zondagmiddag werden twee jongens van 11 en 12 jaar uit Utrecht aangehouden voor het spuiten van graffiti op een geluidsscherm op de A28.

Omstreeks 13.40 uur zagen agenten dat de jongens graffiti aan het spuiten waren op de geluidswal. Hierop zijn beide jongens aangehouden. Zij moeten waarschijnlijk zelf hun aangebrachte tekening verwijderen.